«Καπνός» 1,4 τρισ. δολάρια από την αγορά των crypto φέτος – Σε χαμηλό διετίας το Bitcoin

Το Bitcoin κατρακύλησε σε χαμηλό δύο ετών την Τρίτη, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από την κατάρρευση του FTX.

Ειδικότερα, το Bitcoin βούτηξε στα 15.480 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 11 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Βέβαια, έκτοτε, το ψηφιακό νόμισμα αντέδρασε και πλέον διαπραγματεύεται στα 16.092 δολάρια με απώλειες 0,47%.

Το Ethereum διολίσθησε έως και 3,5% στα 1.089,42 δολάρια το πρωί, ενώ πια κυμαίνεται στα 1.114,46 με απώλειες 1,85%.

Σύμφωνα με το CNBC, συνολικά η αγορά crypto έχει χάσει πάνω από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος, καθώς ολόκληρη η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με προβλήματα από αποτυχημένα πρότζεκτ ως θέματα ρευστότητας, που κορυφώθηκαν με την κατάρρευση της FTX, που υπήρξε η μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τσανγκπένγκ Ζάο, CEO της Binance, ανακοίνωσε ότι πουλά τα tokens FTT. Το FTT είναι το εγγενές ψηφιακό νόμισμα τou ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της FTX, η οποία κάποτε είχε αξία 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Το αποτέλεσμα από την κίνηση του Ζάο ήταν η FTX να ναυαγήσει και να κηρύξει πτώχευση.

«Πλήρη αποτυχία ελέγχου» καταγγέλλει ο νέος CEO
Ξεκάθαρες αιχμές κατά της διοίκησης του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ στην FTX.com άφησε ο νέος CEO της εταιρείας κρυπτονομισμάτων, Τζον Ρέι.

Σε επιστολή του προς δικαστήριο του Ντέλαγουερ που έχει αναλάβει το αίτημα χρεοκοπίας της FTX, ο Ρέι ανέφερε πως «με την πείρα που έχω εδώ και 40 χρόνια, δεν έχω δει ποτέ ξανά τόσο πλήρη αποτυχία εταιρικού ελέγχου και τόση παντελή έλλειψη αξιόπιστων χρηματοπιστωτικών στοιχείων όσο αυτή που έχει σημειωθεί» στην FTX.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ρέι αναφέρει «από τα εν κινδύνω συστήματα συνοχή και την ελλιπή επίβλεψη έως τη συγκέντρωση ελέγχου στα χέρια μιας πολύ μικρής ομάδας άπειρων ατόμων, η κατάσταση αυτή δεν έχει προηγούμενο». Υπενθυμίζεται πως ο Ρέι ανέλαβε CEO της FTX την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Μπάνκμαν-Φράιντ υπέβαλε αίτημα για προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της και στη συνέχει παραιτήθηκε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα