

Η «νεοφασιστική» οργάνωση Proud Boys και άλλες δώδεκα ομάδες προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.
Η ομάδα Proud Boys ιδρύθηκε το 2016 και έχει μέλη στον Καναδά, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. «Έπαιξε κεντρικό ρόλο» στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου.
Πρόκειται για «μια νεοφασιστική οργάνωση που επιδίδεται σε πολιτική βία» και τα μέλη της «υιοθετούν μισογυνιστικές, ισλαμοφοβικές, αντισημιτικές και αντιμεταναστευτικές ιδεολογίες», καθώς επίσης και τη θεωρία της υπεροχής της λευκής φυλής. Στη Βόρεια Αμερική τα μέλη της είναι εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες και δρουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Άλλες τρεις ομάδες που συνδέονται με «βίαιο εξτρεμισμό ιδεολογικού χαρακτήρα», προστέθηκαν στη λίστα. Πρόκειται για την “Division Atomwaffen”, μια «διεθνή, νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση», το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα», μια εθνικιστική οργάνωση με έδρα τη Ρωσία και τη νεοναζιστική «Βάση», που ιδρύθηκε το 2018.
Οι υπόλοιπες οργανώσεις που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του στην ανατολική Ασία, τη Σαχάρα ή τη Λιβύη.
Η ένταξή τους στη λίστα δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, όμως διατρέχουν τον κίνδυνο να κατασχεθούν ή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στη χώρα.
Στη «μαύρη λίστα» του Καναδά περιλαμβάνονται περίπου 70 οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα, η Χεζμπολάχ και οι Ταλιμπάν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.