

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση ενός ταμείου ύψους ενός δισ. δολαρίων Καναδά (640 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει την οικονομία του Καναδά απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού.
Το ταμείο αυτό «θα προσφέρει χρηματοδότηση στις επαρχίες και στις περιοχές ώστε να τα βοηθήσει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο και να περιορίσουν τους κινδύνους για τους Καναδούς», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού πλησιάζει τα 100 σήμερα στη χώρα, που μετρά έναν νεκρό από την ασθένεια.
Στόχος του ταμείου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι κυρίως να ενισχύσει τα συστήματα υγείας των επαρχιών της χώρας και να βοηθήσει οικονομικά τους Καναδούς που αναγκάζονται να τεθούν σε απομόνωση εξαιτίας του ιού.
“Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη θέση εργασίας του, αν χρειασθεί να μπει σε καραντίνα”, είπε ο Τριντό.
“Η σημερινή ανακοίνωση είναι σημαντική, αλλά προετοιμαζόμαστε να κάνουμε περισσότερα”, επέμεινε ο Τριντό, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.
Σχετικά Νέα
Μασκ: Από τον Μάιο θα αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – Η κρίσιμη δουλειά έχει επιτευχθεί
Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.
Ινδία: Tουλάχιστον 26 νεκροί σε ένοπλη επίθεση κατά τουριστών στο Κασμίρ
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη στο ινδικό Κασμίρ όταν ένοπλοι.
Κυνήγι παράτυπων μεταναστριών στα μαιευτήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία
Σχεδόν 90 γυναίκες και 48 νεογέννητα ή μικρά παιδιά, παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν από τη.
Axios: Οι ΗΠΑ προτείνουν ανεπίσημη αναγνώριση των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταθέσει ένα πλαίσιο ειρηνευτικής πρότασης που περιλαμβάνει την ανεπίσημη αναγνώριση.