

Η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας υποσχέθηκε σήμερα ότι θα λάβει σκληρότερα μέτρα κατά των εκατοντάδων οδηγών φορτηγών που έχουν μπλοκάρει το κέντρο της Οτάβας εδώ και οκτώ ημέρες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Covid-19.
Προς εντεινόμενη δυσαρέσκεια των κατοίκων, οι αστυνομικοί μέχρι στιγμής δεν επενέβαιναν και απλώς παρακολουθούσαν ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπαγαν τζάμια, απειλούσαν δημοσιογράφους και κακοποιούσαν άτομα που προέρχονται από φυλετικές μειονότητες.
Η αστυνομία της Οτάβας ανέφερε ότι θα βγάλει περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο και ότι “εφαρμόζει μια στρατηγική περιορισμού” για να αποκαταστήσει την τάξη.
“Το μίσος, η βία και οι παράνομες πράξεις που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Οτάβας την τελευταία εβδομάδα είναι απαράδεκτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες” ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η αστυνομία θα διατάξει ορισμένους οδηγούς να μετακινηθούν και αν αρνηθούν τα φορτηγά τους θα τα σηκώσει ο γερανός.
Ορισμένοι διαδηλωτές θέλουν να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους οδηγούς των φορτηγών που κάνουν διασυνοριακές μεταφορές, ενώ άλλοι ζητούν την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό με το σκεπτικό ότι υπερέβη τις εξουσίες του στην προσπάθειά του να καταστείλει την πανδημία.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.