

Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή κοντά στην πόλη Χάλιφαξ, στα ανατολικά του Καναδά.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπολογίζεται πως περίπου 18.000 άτομα έχουν επηρεαστεί από τις εκκενώσεις.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανέφερε τη Δευτέρα πως η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιφέρεια της Νέας Σκωτίας «είναι απίστευτα σοβαρή», προσθέτοντας πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας.
Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς που καίει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί πολλές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Χάλιφαξ, χωρίς να μπορεί ακόμα να υπολογιστεί με ακρίβεια το μέγεθος των ζημιών.
Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί μέχρι στιγμής, ενώ στο σημείο επιχειρούν τουλάχιστον 100 πυροσβέστες με τη συνδρομή εναέριων μέσω πυρόσβεσης.
Σχετικά Νέα
Μερτς: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Ισραήλ: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.
O ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης να τα εκκενώσουν
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε του κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης, του Ρας Ίσα, της.