

Οκτώ γυναικοκτονίες σε οκτώ εβδομάδες στο Κεμπέκ, “φτάνει πια!”, βροντοφώναξαν χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις χθες Παρασκευή σε όλη την επαρχία, ιδίως στο Μόντρεαλ, για να καταγγείλουν τη βία σε βάρος των γυναικών και να αξιώσουν η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα.
Από τις περίπου είκοσι διαδηλώσεις που έγιναν στο Κεμπέκ, αυτή στο Μόντρεαλ προσέλκυσε τον περισσότερο κόσμο, πάνω από 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τους οργανωτές.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως “φτάνει πια, ούτε μία περισσότερη”, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες – γυναίκες κατά πλειονότητα – έκαναν πορεία σε ήρεμη ατμόσφαιρα στο κέντρο της μητρόπολης του Κεμπέκ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στη μεγάλη πορεία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έβλεπε κανείς πλακάτ με συνθήματα όπως “Δεν σκοτώνεις ποτέ από αγάπη”, “Γυναικοκτονίες, η αθέατη πανδημία”, “Μεταρρυθμίσεις πριν να είμαστε νεκρές”.
Χθες το πρωί, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος μιας γυναίκας στα τέλη του Μαρτίου στο βόρειο τμήμα της επαρχίας ήταν γυναικοκτονία, η 8η σε ισάριθμες εβδομάδες και η 13η από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον Καναδά.
“Πίσω από καθεμιά από αυτές τις δολοφονημένες γυναίκες υπάρχουν χιλιάδες άλλες που ζουν με τον φόβο καθημερινά. Έχουν γίνει 300 απόπειρες ανθρωποκτονίας που δεν αναφέρθηκαν, φτάνει πια”, είπε στο πλήθος η ηθοποιός Ίνγκριντ Φαλέζ, “επιζήσασα” σχέσης με βίαιο σύντροφο.
“Είμαστε εδώ σήμερα για πούμε ότι η βία, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική και σωματική, είναι απαράδεκτη”, πρόσθεσε.
Στελέχη τεσσάρων οργανισμών αρωγής σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, οι οποίες κάλεσαν στις κινητοποιήσεις, ζητούν από τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ, τον Φρανσουά Λεγκό, να κάνει περισσότερα, ειδικά όσον αφορά τη χρηματοδότηση κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
Στη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στα τέλη του Μαρτίου, ο κ. Λεγκό υποσχέθηκε να ασχοληθεί “προσωπικά” με το ζήτημα, δεσμευόμενος να ανακοινώσει σύντομα μέτρα.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.
Πιστόριους: Προειδοποιεί για επιστροφή της υποχρεωτικής θητείας, εάν δεν επαρκούν οι εθελοντές
ΗΓερμανία ενδέχεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εφόσον ο αριθμός των εθελοντών που.