Καμμένος: Να μην ανησυχούν οι Έλληνες με τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις!

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Σήμερα είναι η πρώτη μου παρουσία στην Ένωση Στρατιωτικών, μετά την τιμή που είχα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να εισηγηθώ τη θεσμοθέτηση αυτού του θεσμού, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει καλύτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, να μπορέσουν να αντιληφθούν τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας.

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι τώρα, δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν, δεν είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν εκείνες και εκείνους που υπηρετούν 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, την πατρίδα, το έθνος, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο θεσμός της Ενώσεως Στρατιωτικών, που πολλοί φοβούνταν – και από τον πολιτικό κόσμο και από τη στρατιωτική ιεραρχία – απέδειξε ότι με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με σκληρή δουλειά, μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη δύναμη, που παράλληλα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, θα εργαστεί προς όφελος του προσωπικού.

Είναι τιμή μου, που υπηρέτησα τέσσερα χρόνια, από τη θέση του Υπουργού, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μου κάνατε, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να βρίσκομαι εδώ, γιατί παράλληλα με τη λειτουργία της Ένωσης Στρατιωτικών τιμάται ένας από τους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, που μαζί με τον Αντιναύαρχο Αναστάσιο Τουλίτση και τον Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Έκτορα Γιαλοψού, του Χριστόδουλου Καραθανάση, αλλά και όλων εκείνων που εν καιρώ ειρήνης έπεσαν σε συνθήκες πολέμου.

Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν καιρώ ειρήνης, μάχονται, ασκούνται και λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου. Πέφτουν υπέρ πίστεως και πατρίδος για τη διατήρηση της ασφάλειας του έθνους, για την εδαφική ακεραιότητα, για την ασφάλεια όλων των οικογενειών των Ελλήνων.

Αποδίδουμε , λοιπόν, τιμή, όλοι οι Έλληνες, σε αυτούς που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και σε όλους εσάς, που συνεχίζετε να υπηρετείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Σημαία, το έθνος, με υπευθυνότητα και αφοσίωση. Και βεβαίως ήρθε πλέον η ώρα και η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της απέναντι στο ισχυρότερο οπλικό σύστημα το οποίο έχει η χώρα, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέσσερα χρόνια πιστεύω ότι έγιναν αρκετά βήματα. Προχωρήσαμε στη θεσμοθέτηση νόμων που καλύπτουν αρκετά από εκείνα τα αιτήματα που είχε το προσωπικό. Λύθηκε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά όχι όλα.

Εγώ υπόσχομαι σε αυτό το συνέδριο ότι στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν και που δεν είναι πλέον κοντά μας, στις οικογένειές τους που συνεχίζουν να ζουν χωρίς αυτούς, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως απλός στρατιώτης, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε υψηλό το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ για ό,τι κάνετε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε και τώρα είναι έκρυθμη η κατάσταση στο Αιγαίο, με πολλές προκλήσεις. Θεωρείτε ότι η αντιμετώπιση είναι η σωστή;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να μην ανησυχεί κανένας Έλληνας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τους Εθνοφύλακες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι αν αμφισβητήσουν ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας θα κατατροπωθούν στο Αιγαίο. Και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές ηγεσίες, έχει να κάνει με το υψηλό ηθικό του στρατεύματος και την πίστη του ελληνικού λαού στη διαφύλαξη της ειρήνης. Είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρήνη, αλλά είμαστε και έτοιμοι να προασπίσουμε, με όλα τα μέσα, την εδαφική μας ακεραιότητα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς οργανώνεστε για τις ευρωεκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποδείξαμε, κατ’ αρχήν, ότι ήμασταν εκείνοι οι οποίοι διατηρήσαμε τη σταθερότητα επί τέσσερα χρόνια και μπόρεσε η πατρίδα μας να βγει από την κρίση, πράγμα που θα το καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες ως αποτέλεσμα και στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό τους επόμενους μήνες, γιατί μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά υπάρχουν ακόμα οικογένειες οι οποίες υποφέρουν. Έχει μειωθεί η ανεργία, αλλά υπάρχουν ακόμα άνεργοι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάναμε, λοιπόν, το καθήκον μας. Από εκεί και πέρα, όταν ήρθε το εθνικό θέμα, το θέμα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, ήμασταν η μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο μετά τη μεταπολίτευση που αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και παραιτηθήκαμε από τους υπουργικούς θώκους. Αποδείξαμε, λοιπόν, στην πράξη, ότι εμείς δεν συναινούμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, όπως επίσης δεν συναινούμε και σε αυτά που ακούγονται για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ή διάφορες υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη Θράκη ή τη Βόρειο Ήπειρο.

Κάναμε πράξη αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε η εγγύηση στα εθνικά θέματα και θα παραμείνουμε εγγύηση.

Στις ευρωεκλογές ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, έχοντας ξεκάθαρα δηλώσει ότι εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα σε μία γερμανική Ευρώπη. Επιθυμούμε τη συμμετοχή μας σε μία Ευρώπη των εθνών – κρατών. Οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, εκείνοι που επιθυμούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση των σημαιών είναι εκείνοι που θα έχουμε ως πολιτικούς αντιπάλους σε αυτές τις εκλογές.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για τις εθνικές εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις εθνικές εκλογές θα κατεβούμε αυτόνομα σε όλη την Ελλάδα και θα είμαστε πάλι οι ρυθμιστές.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εννοείτε κάποιες συνεργασίες;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εννοώ ότι εμείς, βάσει των αρχών μας, οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, θα κάνουμε αυτό που έχουμε λάβει ως εντολή από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή στα εθνικά θέματα να αποτελέσουμε το «φρένο». Το πράξαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε θέματα που είχαν να κάνουν με την Ορθοδοξία, στα εθνικά θέματα. Είδαμε πολλές φορές τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να βάζουν «φρένο» στην κυβέρνηση ή να παίρνουν πρωτοβουλίες οι οποίες δεν θα είχαν υπάρξει αν δεν ήμασταν στην κυβέρνηση. Το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη ημέρα από τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: militaire.gr

Σχετικά Νέα