Καμία από τις παροχές της κυβέρνησης δεν φτάνει στους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές

Πέρα από τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία που προσπαθούν να επιβάλλουν κλινικάρχες με σκοπό το κέρδος, σημειώνεται ότι καμία από τις παροχές της κυβέρνησης δεν φτάνει στους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία σε ιδιωτικό μαιευτήριο είναι το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια των κλινικαρχών να βγάλουν κέρδος, λες και μειώνονται οι γέννες λόγω επιδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους διπλασίασε την αμοιβή για κλίνες ΜΕΘ από €800 σε €1.600 όταν μία νοσηλεύτρια παίρνει €660 και δεν συζητούν καν συλλογική σύμβαση, είπε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, Κώστας Κρέτσης, Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο ανακοινώθηκαν απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία, λες και μειώνονται οι τοκετοί, με παρέμβαση συνδικαλιστών πήραν πίσω την εκ περιτροπής και «θα δούμε» για τις απολύσεις, είπε ο κ. Κρέτσης.

Την ίδια ώρα μετά το διπλασιασμό της αποζημίωσης από την Πολιτεία δίνουν πλέον κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα. Από €800 την πήγαν σε €1.600 την ημέρα με δικαιολογία τους μισθούς, όταν η νοσηλεύτρια παίρνει €660 τον μήνα.

Οι κλινικάρχες κοιτούν το κέρδος, υπογράμμισε, εμείς χάσαμε 40% του εισοδήματός μας και δεν έρχονται καν να συζητήσουν συλλογική σύμβαση, πρέπει να τους βάλει στο τραπέζι η κυβέρνηση, αντί να μας χειροκροτάνε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα