Καλοκαιρινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΥΠΕΞ -Εντονο παρασκήνιο

Αφορμή ένα κύμα μεταθέσεων που ξέσπασε απότομα τέλος Ιουλίου και αφορά σημαντικά πόστα από Βερολίνο και Μόσχα μέχρι Μόνιμη Αντιπροσωπεία Βρυξελλών αλλά και Λευκωσία. Έτσι ο Έλληνας πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος που υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο, εμφανίζεται να τελεί υπό μετάθεση. Δεν είναι, σχολιάζουν, και η πιο ωραία εικόνα καθώς όλα αυτά γίνονται βιαστικά και άτσαλα και ο νέος Πρωθυπουργός θα δει μπροστά του, όπως λένε, «έναν ακέφαλο πρέσβη».

Στο νεοκλασικό του υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών κατακαλόκαιρο. Μια ομάδα διπλωματών, η οποία έχει επανέλθει στο παιχνίδι, με επικεφαλής τη διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πάει να προωθήσει πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις αλλά και να ελέγξει πλήρως τα πράγματα χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στις εντυπώσεις. Ακούγεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί υπηρεσιακό Συμβούλιο για αυτή τη βδομάδα με στόχο να γίνουν όλα μέσα στις διακοπές.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν έχει πια και τόσο καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, πέρασε την Κυριακή του πολύ μακριά από όλα αυτά, επισκεπτόμενος το Ισραήλ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Νέα