

Στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στην ανασύνταξη των δυνάμεων και στην ισχυροποίηση του προγράμματος τους, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στα εργασιακά. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Εύβοια παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην πρώτη κάλπη.
Στην αντεπίθεση περνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι την κάλπη θέτει στο επίκεντρο της ατζέντα της, τα εργασιακά, την ακρίβεια, και την αποτροπή των σχεδίων για «τη λεηλασία του εισοδήματος» . Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμηνύουν αποτελεί «ψήφο δημοκρατικής κινητοποίησης».
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο στόχος, σε αυτές τις συνθήκες είναι τριπλός.
Η ανατροπή των δυσμενών συσχετισμών, η ισχυροποίηση της δική τους πρότασης, όπως λένε που «θα υπερασπίζεται την πλειονότητα της κοινωνίας, μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, και τις νέες θυσίες που θα κληθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι. Και τρίτο, η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού αντίβαρου στη δράση μιας «παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς».
Χθές από την Εύβοια ο Α. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «όσοι δεν θέλουν ανεξέλεγκτη ηγεμονία Μητσοτάκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Τσίπρας ανέφερε χθες: «Εμείς ευθυνόμαστε αν δεν πείσαμε τους πολίτες, όχι οι πολίτες. Ευθύνη μας είναι όχι να καθόμαστε και να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά να μιλήσουμε στους πολίτες».
Στις τοποθετήσεις του, με εμφατικό τρόπο ο Α. Τσίπρας σημειώνει, ότι «κι άλλες φορές είχαν ξεγραμμένο τον λαό μας και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζανε όμως χωρίς τον ξενοδόχο».
Περιέγραψε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του κόμματος του με τη φράση: «Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις»
πηγή:ΕΡΤ
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.