Καλαφάτης: Oι πολίτες διαπιστώνουν πως έχουν την κυβέρνηση που χρειαζόταν η πατρίδα μας

«Οι καιροί απαιτούν σύνεση και τόλμη. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινούς σκοπούς. Απαιτούν να πάμε όλοι και όλες μαζί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια. Να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης. Να κάνουμε το κράτος υπηρέτη και όχι δυνάστη του πολίτη. Να χτίσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες αφοσιωμένοι στην ειρήνη και τη σταθερότητα, θέλουν συνεργασία με τους γείτονες, αλλά με σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Θέλουμε τον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσουμε και την παγκόσμια ανάδειξη της Μακεδονίας μας. Γιατί η παρακαταθήκη της Μακεδονίας ήταν – και είναι – ελληνική. Και την παρακαταθήκη αυτή δεν την μοιραζόμαστε με κανένα. Θέλουμε ταυτόχρονα να ανακτήσουμε τη θέση που δικαιούμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης. Επιδιώκουμε μια νέα συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα. Σχεδιάζουμε αποφασιστική διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι ευρωπαϊκά», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Ο Σταύρος Καλαφάτης προσέθεσε ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα σπίτια, στις δουλειές, στις γειτονιές. Για τον σκοπό αυτόν προτάσσει την ενίσχυση της Αστυνομίας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και την άμεση διόρθωση του νέου Ποινικού Κώδικα».

«Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας στα χέρια μπαχαλάκηδων, ναρκέμπορων και λαθρέμπορων. Είναι απόφασή μας τόσο η άμεση κατάργηση του δήθεν πανεπιστημιακού άσυλου, όσο και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Να μην παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Να μην μοιράζουμε πτυχία για το ράφι», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και αναφέρθηκε και στην πολιτική της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Υγείας.

Για την οικονομική πολιτική και την πολιτική ανάπτυξης, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα και θα δώσει δεύτερη ευκαιρία σε εκείνους που γονάτισαν από την κρίση. Στόχος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων επιχειρήσεων με καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Νέα