Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια προκαλεί η κακοκαιρία «Διομήδης», με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήματα του οδικού δικτύου λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Ο δήμαρχος Αγίας Αννας-Λίμνης- Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε στη «Ναυτεμπορική» υπάρχει σε εξέλιξη κατολίσθηση στον οικισμό Φραγκάκι, στο Αχλάδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια.

Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων υπερχείλισε επίσης τα ξημερώματα παραπόταμος του ποταμού Κηρέα, με συνέπεια να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στον δρόμο που συνδέει το Προκόπι με το Μαντούδι.

«Η περιοχή μας πληρώνει για άλλη μία φορά σκληρό τίμημα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς έχουν καεί εκατομμύρια δένδρα με αποτέλεσμα να προκαλούνται κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών προς τις παράκτιες περιοχές από τους γύρω ορεινούς όγκους», τονίζει ο κ.Τσαπουρνιώτης.

Ο δήμαρχος τονίζει στην «Ν» ότι τα συνεργεία του Δήμου είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Απευθύνει ωστόσο, έκκληση στους κατοίκους να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, όσο είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Με απόφαση του Δήμου, αποφασίστηκε όλα τα σχολεία στην περιοχή Αγίας Αννας-Λίμνης –Μαντουδίου να παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα