

Πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η επέλαση του «Μπάλλου», που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί των Φαιάκων.
Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.
Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο.
Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.
Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος «τις τελευταίες δύο ώρες δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί επτά αεροπλάνα που έρχονταν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ιταλία και Ιρλανδία». Τα τέσσερα προσγειώθηκαν στην Αθήνα, δύο στην Πρέβεζα και ένα στο Μπράρι της Ιταλίας.
Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα εκτελούνται, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.
Εξάλλου χθες το βράδυ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Κέρκυρας προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα συνιστώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.
Οδικό δίκτυο
Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.
Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα». Προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο σημειώνονται και στην περιοχή Κυνοπιαστών στη Μέση Κέρκυρα.
Σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία του οδικού δικτύου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, ενώ από την Πολιτική Προστασία συνιστάται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.