Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες στο Αιγαίο – Κρύο και χιόνια στα ορεινά

Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σταδιακά από το Σαββατοκύριακο ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό που θα φτάσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα δώσει μεγάλα ποσά νερού σε αρκετές πεδινές περιοχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

Σήμερα Πέμπτη, βρέχει σχεδόν σε όλη την Κρήτη, Ρόδο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Παρνασσό.

Την Παρασκευή αναμένεται αυξημένη συννεφιά στα ανατολικά και νότια, με λίγες μόνο βροχές στην Πελοπόννησο, ενώ θα πέσουν κι άλλο οι άνεμοι και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Το Σάββατο σταδιακά θα εκδηλωθούν βροχές στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή στα ανατολικά και νότια, ασθενούς όμως χαρακτήρα, θα έχουμε όμως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως την Κυριακή.

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σχετικά Νέα