Κακοκαιρία Daniel: Ξεσπά η κόρη θύματος – «Αν χτυπούσε το 112, ο πατέρας μου θα ζούσε»

Τραγική είναι η ιστορία του Γιώργου Βούλγαρη, ο οποίος πνίγηκε στο χωριό Αρμένιο Λάρισας, κατά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Το χωριό μας ζει μια τραγωδία. Θέλω να παρακαλέσω τους πυροσβέστες στις 6/09 που βρίσκονταν στο χωριό μας, να πουν την κατάσταση που επικρατούσε και τον πατέρα μου πώς τον βρήκαν», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η κόρη του Γιώργου Βούλγαρη, η οποία ξέσπασε.

«Το 112 δεν χτύπησε. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που ειδοποίησε εμένα, την οικογένειά μου να σωθούμε. Και εκείνος είναι που έχασε τη ζωή του. Μέσα στα νερά. Προστάτεψε τη μητέρα μας που ήταν τραυματισμένη και αιμορραγούσε στο πόδι», περιέγραψε η Αθανασία Βούλγαρη.

Όπως είπε, περίπου στις 12 και μισή το μεσημέρι πέρασε ο τρίτος χείμαρρος που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

«Δούλευα. Με παίρνει τηλέφωνο στη δουλειά μου ο πατέρας μου και μου λέει ”πνιγόμαστε”. Φεύγω από τη δουλειά μου, καταφέρνω να φτάσω στο χωριό και ήμουν εδώ, με τα παιδιά μου, παλεύαμε. 12 το μεσημέρι με παίρνει ο πατέρας μου και με ενημερώνει πως έρχεται ο χείμαρρος από τη μια μεριά του χωριού και λέει ‘’προστάτεψε τα παιδιά’’. Είναι 13 και 10 χρονών. Για καλή μας τύχη είχαμε το τρακτέρ δίπλα από το σπίτι μας, ανεβήκαμε και μας μάζεψε ο πάτερ Κωνσταντίνος στην εκκλησία, όλο το χωριό. Και αυτός βοηθούσε και τους
πυροσβέστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την γυναίκα, στο χωριό είναι περίπου 800 κάτοικοι και όταν έφυγε από το σπίτι της, το νερό της έφτανε μέχρι τη μέση.

Κάποια στιγμή, όπως επισήμανε η κ. Αθανασία, την πήρε τηλέφωνο η αδερφή της και της είπε πως ο πατέρας τους πεθαίνει.

«Ήταν τα παιδιά της Πυροσβεστικής στην εκκλησία και πάνε με το σκαπτικό μηχάνημα και βρήκαν τον πατέρα μου με τα εσώρουχα και βρεγμένο και χωρίς σφυγμό. Πήγα και εγώ μαζί με τους πυροσβέστες πάνω στον κουβά. Η μητέρα μου αιμορραγούσε, χτύπησε από αντικείμενα που έφερε ο χείμαρρος», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο πατέρας της στην προσπάθεια να σώσει την γυναίκα του, δεν άντεξε η καρδιά του, καθώς ήταν καρδιοπαθής.

«Μεταφέραμε τη σορό του δίπλα στην εκκλησία το μεσημέρι και η Πυροσβεστική κατάφερε να τον βγάλει έξω από το χωριό με τη δύση του ηλίου», ανέφερε.

«Όλα καταστραφήκαν, σπίτια, χωράφια», είπε και πρόσθεσε πως η μητέρα της είναι καλά και την έχουν σε ένα τροχόσπιτο, ενώ δεν τους έχει πει κάποιος να φύγουν ή πού να πάνε.

«Αν είχε χτυπήσει το 112, θα είχε σωθεί ο πατέρας μου, θα είχαμε προλάβει όλοι να τον πάρουμε», τόνισε η γυναίκα.