

Θα αλλάξει σταδιακά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα Δευτέρα
Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβρους. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς στη Θράκη τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα κατά τόπους έντονες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών Κελσίου. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και τοπικά στα νότια τους 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά:
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, στο Σαρωνικό 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβρους. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανώς στη Θράκη τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα κατά τόπους έντονες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά. Στην Ήπειρο πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 με 18 και τοπικά στα νότια 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 02 με 05 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα θαλάσσια τοπικά 6, και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στις Κυκλάδες αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 και στην Κρήτη έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.