

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσα από ανάρτησή του στα Social Media προειδοποιεί πως τις επόμενες ώρες περιμένουμε ισχυρό μέτωπο καταιγίδων που θα πλήξουν τη χώρα.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
«Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά μιας κι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας και που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας.
Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνεται αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με το γράμμα “Χ” μεταξύ νότιας Ιταλίας και βόρειας Αφρικής.
Αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.
Στον δεύτερο χάρτη μας σημειώνουμε με τον κόκκινο κύκλο αυτή τη ζώνη καταιγίδων η οποία θα αρχίσει να απασχολεί τη δυτική Ελλάδα από αύριο απόγευμα – βράδυ και βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά σαρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.
Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.
Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.
Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή! Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!»
Σχετικά Νέα
ΕΛΑΣ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Νομική – 7 προσαγωγές
Πρωινές ώρες σήμερα προσήχθησαν 7 άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης.
Χαλκιδική: Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες ελιάς
«Άσπρισαν» χθες το απόγευμα από την έντονη χαλαζόπτωση πολλές ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής, με τους ελαιοπαραγωγούς να.
Χανιά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων – Βρέθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα 80.000 ευρώ
Σε μια μεγάλη αποκάλυψη κυκλώματος που εμπορευόταν ανθρώπους και διακινούσαν παράλληλα εκατοντάδες πλαστά χαρτονομίσματα,.
Γ. Γραμματίδης, πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για πόρισμα ΕΜΠ: Λύνεται το μυστήριο οριστικώς και δεν δικαιώνονται οι σειρήνες
«Από τα βίντεο τα οποία είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό, φαινόταν ότι δεν υπήρχε.