Καιρός: Ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι – Πού θα βρέξει σήμερα

Οι καιρικές συνθήκες, σήμερα (30/05), βελτιώνονται αλλά, από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός, σήμερα (30/05), αναμένεται να είναι άστατος καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια αν και από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Έτσι, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, εντούτοις, το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και έτσι η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στη Θεσσαλία τοπικά έως 26-27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24.

Μέχρι τα 6 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τον Θερμαϊκό και τις Σποράδες όπου έως το μεσημέρι θα προέρχονται από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ακόμα, στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις από 4 έως 6 μποφόρ.

Επίσης, στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι και απόγευμα, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νεφώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, αν και το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, με τάσεις ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, φτάνοντας ακόμα και τα 4, αν και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι μέχρι 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Νέα