Καιρός: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία με χιόνι, χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Ο καιρός μας βάζει… δύσκολα. Σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει τις επόμενες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, το επόμενο τριήμερο θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα είναι σφοδρή.

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, τους θυελλώδεις εως και πολύ θυελλώδεις ανέμους κατά κύριο λόγο βοριάδες και με έμφαση το Αιγαίο αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό, τις πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως σε κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ

– ΣΤΑΔΙΟ 1

Αύριο Τετάρτη με τα πιο έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

– ΣΤΑΔΙΟ 2

Την Πέμπτη με τα πιο έντονα φαινόμενα προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.

– ΣΤΑΔΙΟ 3

Την Παρασκευή με τα πιο έντονα φαινόμενα προς Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από Σάββατο μεσημέρι και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για υποχώρηση της κακοκαιρίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε τους χάρτες:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα