Και επισήμως πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Τζόνσον – Δέσμευση για Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επισήμως από σήμερα το απόγευμα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι “εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα”.

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς “εάν” και “όμως”.

“Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία”, συνέχισε.

Όσοι ποντάρουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν»

«Όσοι στοιχηματίζουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός και δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Είπε επίσης ότι θέλει να ενώσει τη χώρα και πρόσθεσε ότι το Βrexit θα προχωρήσει. Χαρακτήρισε ακόμη «απομακρυσμένη» την πιθανότητα μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι θα επιτύχει μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, «μια καλύτερη συμφωνία που θα μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες για το Brexit ενώ θα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια νέα συναρπαστική εταιρική σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, βασισμένη στο ελεύθερο εμπόριο και την αμοιβαία υποστήριξη», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι «πεπεισμένος» ότι θα τα καταφέρει μέσα σε 99 ημέρες. «Αλλά δεν θα περιμένουμε 99 ημέρες επειδή ο βρετανικός λαός βαρέθηκε να περιμένει, έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να λάβουμε αποφάσεις, να δώσουμε μια ισχυρή ηγεσία και να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο», τόνισε.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Μπόρις Τζόνσον

Την ώρα που ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας κατευθυνόταν προς το Μπάκιγχαμ, μία ομάδα ακτιβιστών προσπάθησε να του κλείσει τοn δρόμο. Ήταν διαδηλωτές της Greenpeace, που ήθελαν να του παραδώσουν επιστολή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την οργάνωση.

Σχετικά Νέα