Κ. Ζούλας: Προσδεθείτε, το Zeppelin είναι ήδη στον αέρα – Tο νέο μουσικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ

Στον αέρα είναι το νέο μουσικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ «Zeppelin» όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του  «ήταν μια ιδέα από τα παλιά» και συνεχίζει δίνοντας το στίγμα του νέου σταθμού «θα παίζει τα τραγούδια που μεγαλώσαμε όσοι έχουμε πατήσει τα άντα και κάποιοι -χωρίς να το πολυκαταλάβουμε- είδαμε «ξαφνικά» τα άντα να γίνονται… ήντα. Αλλά παράλληλα και ενός ραδιοφώνου που θα παίζει και σύγχρονη καλή μουσική».

Την επιμέλεια των μουσικών επιλογών έχει αναλάβει ο Νίκος Νικολακόπουλος και «νονός» του σταθμού (έδωσε την ιδέα για το όνομα) είναι ο Φώτης Απέργης.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα:

Προσδεθείτε, το Zeppelin είναι ήδη στον αέρα!Ήταν μια παλιά ιδέα η δημιουργία ενός νέου μουσικού ραδιοφώνου στην ΕΡΤ. Ενός ραδιοφώνου που θα παίζει τα τραγούδια που μεγαλώσαμε όσοι έχουμε πατήσει τα άντα και κάποιοι -χωρίς να το πολυκαταλάβουμε- είδαμε «ξαφνικά» τα άντα να γίνονται… ήντα. Αλλά παράλληλα και ενός ραδιοφώνου που θα παίζει και σύγχρονη καλή μουσική, χωρίς τους διαχωρισμούς που επέβαλαν πάντα οι μόδες. Και αυτό γιατί μεγαλώνοντας όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο βλακώδεις ήταν τελικά οι αφορισμοί ανάμεσα στους ροκάδες και τους καρεκλάδες, τους ράπερς και τους χεβυμεταλάδες, τα γκιράπια και τους ντεθάδες και σήμερα τους χιπχοπάδες.

Δεν ξέρω αν είναι μόνον ο χρόνος που όλα τα λειαίνει, αλλά προσωπικά εδώ και αρκετά χρόνια με την ίδια ευχαρίστηση ακούω ένα καλό κομμάτι των Dire Straits και των Duran Duran, του George Michael και των Clash, των Abba και των Green Day, των James και των Bee Gees, των Roxy Music, των Massive Attack και της Dido, της Αmy Winehouse, του Chris Rea, της Cyndi Lauper και της Billy Eilish -η λίστα δεν έχει τέλος.

Μοιράστηκα προ καιρού την ιδέα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο και, βέβαια, με τον διευθυντή των μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΤ Φώτη Απέργη και τον πολύπειρο στη δημιουργία ραδιοφωνικών σταθμών Νίκο Νικολακόπουλο. Τους θύμισα ότι πριν ακόμη από τη γέννηση του Αθήνα 9,84 το 1987, στην ΕΡΤ πρωτοακούσαμε όλα τα ποπ και ροκ τραγούδια της εφηβίας μας.

Από τον μοναδικό Γιάννη Πετρίδη και το «από τις 4 στις 5» που συνεχίζεται και σήμερα έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ
μακροημέρευσης μιας εκπομπής και από όλους τους μουσικούς παραγωγούς που μετέπειτα συνέχισαν στην ιδιωτική ραδιοφωνία ή άλλαξαν διαδρομή. Τον Άκη Έβενη, τον Ηλία Ξυνόπουλο, τον Ιωσήφ Αβράμογλου, τον Γιάννη Έξαρχο, τον Λάκη Παπαδόπουλο τον αξέχαστο Θόδωρο Σαραντή και τον Γιάννη Κουτουβό που δεν είναι πια μαζί μας και τόσους άλλους που ζητώ συγγνώμη που ξεχνώ.

Σε κάθε περίπτωση μού φαινόταν παράδοξο ότι εδώ και πολλά χρόνια η καλή ποπ και ροκ μουσική που μάθαμε να ακούμε μέσω της ΕΡΤ δεν είχε αποκτήσει ποτέ ένα ενιαίο ραδιοφωνικό σπίτι, αλλά και γενικότερα ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας σταθμός στην μπάντα των FM που να παντρεύει αρμονικά όλα τα είδη της ξένης μουσικής και όλες τις δεκαετίες, χωρίς αφορισμούς και -κυρίως- χωρίς να μεταδίδει με εκνευριστική επανάληψη κάποια συγκεκριμένα.
Μην τα πολυλογώ η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου μουσικού σταθμού στην ΕΡΤ -μετά την επιτυχία του Kosmos πριν από 20 χρόνια- όχι μόνο αγκαλιάστηκε από όλους, αλλά ο Νίκος Νικολακόπουλος ανέλαβε εν ριπή οφθαλμού να φτιάξει ένα τεράστιο κατάλογο με τα τραγούδια των καλύτερων μας χρόνων, όπως και των σύγχρονων που δείχνουν το μέλλον, ενώ ο Φώτης Απέργης, χωρίς να το πολυσυνειδητοποιήσει, έγινε ο νονός βαφτίζοντας ήδη το νέο μας ραδιόφωνο.

Το όνομά του, Zeppelin, έχει ήδη βγει δοκιμαστικά στον αέρα και μπορείτε να τον ακούσετε, όπου κι αν βρίσκεστε από το διαδίκτυο https://webradio.ert.gr/zeppelin/ από τις τηλεοράσεις σας, αλλά και από τους 106,7 FM στην Αττική.

Όπως έλεγαν και τότε οι παραγωγοί της ΕΡΤ «καλή μας ακρόαση» και εννοείται ότι κάθε μουσική πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα