Κ. Ζαχαριάδης: Ο Μπακογιάννης έχει ευθύνη, δεν έχει πάρει θέση και εξακολουθεί να σιωπά για τους ναζί στις αυτοδιοικητικές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών να μη διατεθούν χώροι για την δημιουργία εκλογικών περιπτέρων στους νεοναζί.

Όπως αναφέρει «αυτονόητη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην δοθεί δημόσιος χώρος για την προπαγάνδα των ναζί. Αποτελεί όμως στίγμα για τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου που δεν πίεσαν την κυβέρνηση ώστε να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της καθόδου των ναζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως έγινε στις βουλευτικές. Σε αυτό ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ευθύνη, δεν έχει πάρει θέση και εξακολουθεί να σιωπά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είχε αναφέρει προηγουμένως με ανάρτησή του ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, πάνω και πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει ομόφωνα ένα μεγάλο «όχι» στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των νεοναζί. Με σημερινή μας απόφαση, δε θα διατεθούν χώροι για τη δημιουργία εκλογικών περιπτέρων και δωρεάν διαφημιστικής προβολής τους. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δε χωράει το φασισμό».