

Ο Υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε (ΑΝΤ1) ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να φαίνεται στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου.
Η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, άρα η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης.
Ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών.
Μέρος της επιβάρυνσης για όσα νοικοκυριά καταναλώνουν περισσότερα από 300 kw τον μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει η ΔΕΗ, ενώ κάτι ανάλογο έχει ζητηθεί και από τους υπόλοιπους παρόχους.
Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας έκανε γνωστό, πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που τους κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.
Σχετικά Νέα
Β. Κικίλιας για αύξηση ναύλων σε φορτηγά: Πρόκειται για αύξηση 1-2 λεπτά /κιλό
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης.
Δ. Τσιόδρας σε Κομισιόν: Να προασπίσουμε την υγεία των πολιτών από εγκληματίες που διακινούν παράνομα φάρμακα στο διαδίκτυο
Μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων μέσω διαδικτύου, ζητάει ο Δημήτρης Τσιόδρας,.
ΠΑΣΟΚ: Ο Τριαντόπουλος διάλεξε τον δικαστή που θα τον κρίνει – Ο Καραμανλής θέλει να διαλέξει και τον δικαστή και το αδίκημα
“Επιχειρείται δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου στην ουσία να υποκατασταθούν η δικαιοσύνη και οι αποφάσεις.
Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Χ. Φιντάν στην Αττάλεια: Τι συζητήθηκε και τι θα ανακοινωθεί
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν,.