Κ. Σκανδαλίδης: Θα δώσουμε μάχη να είμαστε ο προοδευτικός πόλος

«Ενώ υπήρχε μία προσπάθεια να μείνουμε έξω από το πολιτικό παιχνίδι, στην ουσία μπαίνουμε με καλύτερους όρους από ό,τι πριν» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ στη Α’ Αθηνών στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» αποτιμώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το Κίνημα Αλλαγής και τη δυναμική του ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Δε θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα, δώσαμε μια πολύ σκληρή μάχη, σταθήκαμε όρθιοι και προχωράμε […] Εμείς θα δώσουμε μία μάχη να είμαστε ο προοδευτικός πόλος, αυτή είναι η προσπάθειά μας και αυτό θα κάνουμε και στις εκλογές αυτές», επισήμανε ο κ.Σκανδαλίδης.

Σημείωσε, δε, ότι τους προηγούμενους μήνες «ζήσαμε συνθήκες τρομακτικές πόλωσης, καθώς από τη μια μεριά υπήρχε μια τακτική του κ.Τσίπρα λεηλασίας του χώρου –με κάθε τρόπο και μέσο, με «γέφυρες», με μεταγραφές στελεχών, με συναλλαγές, με υπουργεία, με ανταλλαγές, με οτιδήποτε άλλο», ενώ «υπήρχε και η περιβόητη θεωρία του κ.Μητσοτάκη περί χαμένης ψήφου όταν πηγαίνει σε άλλο κόμμα στον κεντροαριστερό ή αριστερό χώρο, που εμποδίζει την παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Αυτή η πόλωση», συνέχισε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής «κινδύνευε να μας εξαφανίσει -ακόμη και κυβερνητικοί αξιωματούχοι λέγανε ότι δε θα μπούμε στη Βουλή- κι ενώ όλα τα μικρά κόμματα του χώρου έχουν ουσιαστικά εξαφανιστεί, εμείς όχι μόνο μείναμε όρθιοι, αλλά αυξήσαμε τα ποσοστά μας και είμαστε στον δρόμο να πετύχουμε την ανατροπή που θέλουμε στις επόμενες εκλογές που έρχονται».

Ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην συντηρητικοποίηση όλα τα λαϊκά στρώματα και πήγαν προς τη Νέα Δημοκρατία», εκτιμώντας ότι η ΝΔ πλησιάζει προς την κατεύθυνση της αυτοδυναμίας, καθώς, όπως εξήγησε, ακόμη και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και ακόμη και στην περίπτωση που το «Μέρα25» κέρδιζε την έδραα στην ευρωβουλή «τα ποσοστά της δίνουν αυτοδυναμία, θα έπαιρνε 151 έδρες και με το «Μέρα25″ εκτός, θα έπαιρνε 155 έδρες».

«Θέλει να κερδίσει την αυτοδυναμία η ΝΔ, λογικό είναι για ένα κόμμα να θέλει να ανέβει στην κυβέρνηση αυτοδύναμα. Από εκεί και μετά η ουσία είναι ότι έρχεται μία δεξιά παράταξη στην κυβέρνηση με τη συνδρομή ενός χώρου που υποτίθεται ότι ήταν προοδευτικός και αυτό είναι έντονα ανησυχητικό για τον προοδευτικό χώρο», είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ο κ.Σκανδαλίδης απάντησε: «Θέσαμε με πολλή καθαρότητα τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μετεκλογική κυβέρνηση. Εμείς σε κυβέρνηση που δεν έχει προοδευτικό πρόγραμμα, δεν έχει μια πολιτική με βάση τις δικές μας απόψεις για το πώς βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να μπούμε σαν ένα συμπλήρωμα οποιουδήποτε άλλου κόμματος και προφανώς της Νέας Δημοκρατίας. Η ουσία λοιπόν είναι η πολιτική ανατροπή, που σημαίνει έχουμε μπροστά μας μερικές εβδομάδες, θα επιδιώξουμε την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη θεαματική αύξηση των δυνάμεών μας, για να μπορούμε να παίξουμε καταλυτικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις».

Σχετικά με το πρόγραμμα με το οποίο το ΚΙΝΑΛ ζητεί την ψήφο του ελληνικού λαού ανέφερε: «Έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το «Πρόγραμμα Ελλάδα». Δεν το έχουμε απλά σαν σχέδιο, έχουμε καταθέσει και δύο συγκεκριμένους νόμους με απόλυτα συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες από πού θα χρηματοδοτηθούν, οι οποίες θα ήταν οι πρώτες πράξεις της κυβέρνησης, αν συμμετείχαμε σε μια κυβέρνηση εμείς. Αυτά θα συζητηθούν και προεκλογικά, που ελπίζω ότι η πόλωση και προσωπική αντιπαράθεση του κ.Μητσοτακή με τον κ.Τσίπρα να μας αφήσει λίγο έδαφος να κουβεντιάσουμε και λίγο για τα προγράμματα και το τι θα συμβεί στη χώρα την επόμενη μέρα».

Αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση για τους διορισμούς στη Δικαιοσύνη παρατήρησε: «Η διαδικασία μπορεί να είναι νομότυπη και συνταγματικά κατοχυρωμένη […] Είναι ουσιαστικά εξωθεσμική δεν είναι τυπικά. Είναι τρόπος αντίληψης λειτουργίας του Συντάγματος, όταν υποτάσσεις τους δημοκρατικούς θεσμούς σε οποιαδήποτε μικροκομματική ή μετεκλογική σκοπιμότητα […] Εδώ η ουσία είναι μία. Ότι παίρνει εξόφθαλμα μια απόφαση μια κυβέρνηση, γιατί θέλει να υπηρετήσει δικούς τις μικροπρεπείς σκοπούς […] Θεσμικά είναι νομότυπο. Πολιτικά δεν μπορεί να κατηγορεί οποιονδήποτε αυτή η κυβέρνηση ότι χειραγωγεί τη δικαιοσύνη, όταν κατεξοχήν την χειραγωγεί εδώ και πάρα πολύ καιρό με τα σκάνδαλα, με τις αναγγελίες αποφάσεων της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό ή τον Πολάκη, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα της κ.Θάνου, όλα αυτά δείχνουν συγκεκριμένη αντίληψη της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα