Κ. Σκανδαλίδης: Η συμφωνία για τους απόδημους δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος τους

Την απόφαση της διακομματικής επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων σχολιάζει με δήλωσή του ο Κ. Σκανδαλίδης, από το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία διασφαλίζει μεν την ισοτιμία της ψήφου και την εκπροσώπηση των εκτός επικρατείας Ελλήνων πολιτών αλλά δεν συμπεριλαμβάνει με τους περιορισμούς που θέτει ένα σημαντικό μέρος τους.

powered by Rubicon Project
Ο κ. Σκανδαλίδης επικρίνει «μικροκομματικούς υπολογισμούς και σκοπιμότητες που τέθηκαν εκβιαστικά από τις ηγεσίες κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ».

«Προσήλθαμε στη Διακομματική Επιτροπή με ένα και μόνο στόχο, με μια έγνοια: Όποιος νιώθει και είναι έλληνας πολίτης όπου γης, εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δικαιούται να ψηφίσει και η ψήφος του να μετρά ισότιμα στις εθνικές εκλογές. Παράλληλα δια μέσου της επιστολικής ψήφου να μπορεί να ασκήσει αυτό το δικαίωμα όσο μακριά κι αν βρίσκεται χωρίς αστερίσκους, φραγμούς και αποκλεισμούς» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Παρότι επιμείναμε σθεναρά στη θέση μας, υπογραμμίζει, «μικροκομματικοί υπολογισμοί και σκοπιμότητες που τέθηκαν εκβιαστικά από τις ηγεσίες κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και στον άμεσο κίνδυνο να μην καταστεί δυνατή ούτε τώρα λύση οδήγησαν την Κυβέρνηση σε υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει η κατ’ αρχή συμφωνία. Μια συμφωνία που διασφαλίζει μεν την ισοτιμία της ψήφου και την εκπροσώπηση των εκτός επικρατείας ελλήνων πολιτών αλλά δεν συμπεριλαμβάνει με τους περιορισμούς που θέτει ένα σημαντικό μέρος τους».

Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην συνταγματική κατοχύρωση και την τελική νομοθετική πρόταση να διασφαλίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να έχει λόγο και ψήφο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας καθώς και εκπροσώπηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

Σχετικά Νέα