“Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αφορά την κοινωνική συνοχή. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα θέματα της υγείας, ιδίως σε ότι αφορά το κοινωνικό σύνολο και έτσι πρέπει οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση: Πάντα να ενισχύεται η δημόσια υγεία. Είναι πολύ σημαντικό αγαθό” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
“Φυσικά η ακρίβεια. Παρακολουθώ και εγώ τις κινήσεις. Όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί και οι κοινοτικοί μηχανισμοί νομίζω ότι υπάρχει και αναγκαστική έστω συμμόρφωση, εάν δεν είναι συμμόρφωση εκούσια με τη νομιμότητα, όπως θα έπρεπε. Αλλά είναι πολύ σημαντικό και αυτό για την κοινωνική συνοχή το θέμα για τα νοικοκυριά, για την ευημερία τους” σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:
“Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια όργανα και η πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα.
Όλοι έχουμε μια ανησυχία και ελπίζουμε για το καλύτερο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την έννοια ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο, οι δημοκρατικές δυνάμεις. Πολλά επηρεάζονται και θα επηρεαστούν. Βλέπω και η πολιτική αγροτική πολιτική επηρεάζεται, επηρεάζει το ουκρανικό. Βλέπουμε συγκρούσεις και πολλά ζητήματα ανακύπτουν. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο θέμα αυτό”.