Κ. Πιερρακάκης: Θα κάνουμε στον Έβρο ό,τι και το 2020 αν χρειαστεί

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραχώρησε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αυτοδυναμίας του ΝΔ αλλά και στην ετοιμότητά της, εφόσο εκλεγεί κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τυχόν εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε μια συγκυρία όπου πλέον η Τουρκία έχει κυβέρνηση αλλά η Ελλάδα θα χρειαστεί αρκετές ακόμη εβδομάδες για τις επαναληπτικές εκλογές ότι «η απλή αναλογική ήταν κάτι που έπρεπε να αποφευχθεί, ήταν προϊόν ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, το κάναμε και το 2020 και θα το κάνουμε και ξανά αν χρειαστεί» δήλωσε για τον Έβρο.

«Εμείς έχουμε μια πρόταση, την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για την αυτοδυναμία ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος τόνισε οτι «φαίνεται και μέσα από τις κρίσεις που διαχειριστήκαμε ότι οι πολίτες ζητούν σταθερότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα σχετικά με το ποιες είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, με αφορμή το περιστατικό στην Κω, όπου γυναίκα πέθανε κατά τη μεταφορά της με αγροτικό όχημα στο νοσοκομείο, ο πρώην Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε ότι «όπως πρέπει να αυξηθούν και ο κατώτερος και ο μέσος μισθός, αλλά η υγεία είναι η αιχμή του δόρατος και έγιναν πάρα πολλά, όπως 5.000 προσλήψεις».