

Τη βάσιμη πεποίθηση του πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο» εξέφρασε μιλώντας στην Realnews, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός ανέφερε πως «το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιανουαρίου και θα έχει διπλό στόχο: Πρώτον, την απελευθέρωση του δημόσιου πανεπιστημίου από την γραφειοκρατία και κάθε είδους αγκυλώσεις. Στηρίζουμε την αυτονομία και τη διεθνοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου με ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Από την άλλη προσβλέπουμε στην αποδέσμευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το αναχρονιστικό κρατικό μονοπώλιο με την εγκατάσταση μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων».
Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε πως η επιλογή των μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων «είναι συμβατή με την τελολογική ερμηνεία του Συντάγματος υπό το φως του ενωσιακού δικαίου, καθώς και με την πλειονότητα της κοινής γνώμης. Εστιάζουμε στην ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης με απαιτητικές προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας».
Ο υπουργός τόνισε πως «υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια για συνεργασίες με δημόσια ελληνικά ιδρύματα. Τα δημόσια ΑΕΙ θα γίνουν πόλος έλξης για συμπράξεις με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια».
Ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ενεργά μέρος στη συζήτηση και στη ψήφιση του νομοσχεδίου «ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το θέμα και να βάλουμε τα πιο αυστηρά και προχωρημένα κριτήρια».
Τέλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το οποίο ήδη ανακοινώθηκε και στο επόμενο που θα αφορά στο «ανοιχτό σχολείο» και θα είναι η Τρίτη μεγάλη μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.
Μ.Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard.
Στα Ιεροσόλυμα ο υφ. Υπ.Εξ. Γιάννης Λοβέρδος για το Άγιο Φως – Τι ώρα θα φτάσει στην Ελλάδα
Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής.