Κ. Νοτοπούλου: «Βατερλώ κυβερνητικής ανεπάρκειας» η ακύρωση της 85ης ΔΕΘ

«Βατερλώ κυβερνητικής ανεπάρκειας» που οδήγησε – μεταξύ άλλων – στην ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) χαρακτήρισε τους χειρισμούς του κρατικού μηχανισμού ενάντια στο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την Ελλάδα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναλυτικότερα, η γραπτή δήλωση της κας Νοτοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Η ακύρωση της φετινής 85ης ΔΕΘ, όπως τα κατάφερε η κυβέρνηση, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού.

Μετά το δύσκολο καλοκαίρι, οι όποιες ελπίδες ανάκαμψης πνίγηκαν στο Βατερλό της κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Ήταν γνωστό εξ αρχής ότι η φετινή διοργάνωση θα ήταν διαφορετική.

Ωστόσο, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική και όχι μόνο επικοινωνιακή πολιτική, θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει τους όρους μιας ασφαλούς διεξαγωγής, τώρα ή αργότερα, που θα έδινε το έναυσμα της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

Πως φτάσαμε όμως από το success story του Απριλίου και το πανηγυρικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης τον Ιούνιο, στην παταγώδη οικονομική και υγειονομική αποτυχία, το γνωρίζει μόνο το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Το βιώνουν όμως καθημερινά και θα το βιώσουν, εκατοντάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του τουρισμού, που θα δουν τις επιχειρήσεις τους να μην μπορούν καν να ανοίξουν.

Πειραματόζωα στο βωμό της κυβερνητικής ανευθυνότητας και των μικροπολιτικών σχεδιασμών. Απελπισία.

Και η Θεσσαλονίκη, για μια ακόμα φορά φτωχός συγγενής, έρμαιο της πολιτικής της ΝΔ, χωρίς ΔΕΘ, χωρίς υποδομές, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική.».

Σχετικά Νέα