Κ. Νοτοπούλου: Ο χειμερινός τουρισμός εκπέμπει SOS, αλλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Για «εμπαιγμό» του κόσμου του τουρισμού από την κυβέρνηση κάνει λόγο η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου χαρακτηρίζοντας «ψευδές αφήγημα» τα «περί success story στον χειμερινό τουρισμό».
Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «αποκαρδιωτικά αλλά και ενδεικτικά της κατάστασης που βιώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο έως τη Δράμα»τα στοιχεία των ενώσεων ξενοδόχων και φορέων (Ημαθίας, Δράμας, Καρπενησίου- Ευρυτανίας, Καλαβρύτων, Τρικάλων και Μετεώρων, Σύνδεσμος Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με τις Ενώσεις – Συλλόγους Ξενοδόχων της Πελοποννήσου) σχετικά με τη μέση πληρότητα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και πριν και μετά από αυτήν.

«Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, την αβεβαιότητα εξαιτίας της επέλασης της Ομικρον, τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, την έλλειψη ρευστότητας και του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, οι επαγγελματίες του κλάδου εκπέμπουν SOS» σημειώνει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η εκταμίευση των ποσών από τη δράση « Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας» και η ολοκλήρωση αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ αποπληρωμή ακόμα δεν πραγματοποιήθηκαν».

Η κ. Νοτοπούλου καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να αρνείται την πραγματικότητα και να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τον κλάδο αντί να εμπαίζει τον κόσμο του τουρισμού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα