Κ. Μπακογιάννης: Μετατρέπουμε τα προβλήματα της πόλης σε καθημερινή πρόκληση

Μία ακόμα μεγάλη και συντονισμένη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας έγινε από το πρωί σήμερα από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Επικεντρώθηκε σε περιοχές του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος και συγκεκριμένα στο Παγκράτι αλλά και στο Δουργούτι.

Οι άνθρωποι της Καθαριότητας με την συνδρομή πέντε σαρώθρων, δυο πλυστικών και μιας υδροφόρας “σάρωσαν” δρόμους των δύο περιοχών που τις εργάσιμες μέρες και ώρες δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις καθαριότητας λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Οι Κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες και καλύπτουν κάθε φορά μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους  μιας Δημοτικής Κοινότητας. Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα (Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα), στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη) στην 7η Δημοτική Κοινότητα (Γουδή, Αμπελόκηποι) ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην 2η Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για μια   δράση που πλέον καθιερώθηκε και  η οποία έχει ενταχθεί στο  συνολικό σχέδιο καθαριότητας της πόλης όπως καθημερινά  αναπτύσσεται στις 129 γειτονιές της και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν σήμερα στο Παγκράτι και στο Δουργούτι ήταν οι εξής:

1)   ΠΛ. Μ.ΑΝΑΛΑΤΟΥ
2)   ΡΟΥΜΠΕΣΗ (ΜΠΑΚΝΑΝΑ ΕΩΣ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗ)
3)   ΑΣΤΥΔΑΜΑΝΤΟΣ
4)   ΑΛΚΙΜΑΧΟΥ (ΠΡΑΤΙΝΟΥ ΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)
5)   ΙΟΦΩΝΤΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ)
6)   ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ (ΙΟΦΩΝΤΟΣ ΕΩΣ ΠΡΑΤΙΝΟΥ)
7)    ΠΡΑΤΙΝΟΥ
8)   ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ(ΠΛ.ΜΑΧΗΣ ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΕΩΣ ΜΠΑΚΝΑΝΑ)
9)   ΚΡΗΤΩΝ(ΠΛ.ΜΑΧΗΣ ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΕΩΣ ΜΠΑΚΝΑΝΑ)
10)   ΔΑΒΑΡΗ (ΠΛ.ΜΑΧΗΣ ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΕΩΣ ΜΠΑΚΝΑΝΑ)
11) ΓΑΒΡΙΗΛ
12) ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ (ΠΡΑΞΑΓΟΡΟΥ ΕΩΣ  ΧΕΛΝΤΡΑΪΧ)
13) ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗ (Μ. ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΕΩΣ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ)
14) ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΕΩΣ ΓΚΛΥΣΤΗ)
15) ΠΡΑΞΑΓΟΡΟΥ (ΣΑΡΚΟYΔΙΝΟΥ ΕΩΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ)
16) ΧΕΛΝΤΡΑΪΧ (ΣΑΡΚΟΥΔΙΝΟΥ ΕΩΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ)

“Το αποτέλεσμα των κυριακάτικων επιχειρήσεων καθαριότητας, επιβεβαιώνει την συνειδητή επιλογή μας να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα της πόλης συνολικά. Να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να μετατρέπουμε το πρόβλημα σε πρόκληση. Έτσι συνεχίζουμε να πορευόμαστε. Πρακτικά, με επιμονή” τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα