Κ.Μπακογιάννης: Η κριτική από την κυρία Ακρίτα είναι προβλεπόμενη έως αδιάφoρη

Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για ένα δώρο της επιστήμης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για τον εμβολιασμό του και τα σχόλια που προκάλεσε η ψευδής ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα, ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

«Υπήρξαν κάποια σχόλια, όπως για παράδειγμα της κυρίας Ακρίτα, στο οποίο όμως δεν έχουμε λόγο να δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Άλλωστε οι σχέσεις μου με την κυρία Ακρίτα είναι αμοιβαίας αγάπης, αμοιβαίας εκτίμησης, αμοιβαίο σεβασμού και η κριτική που προέρχεται από την κυρία Ακρίτα είναι μάλλον προβλεπόμενη έως και αδιάφορη πλέον», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, που υπερβαίνει κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για τον εμβολιασμό».

«Όχι μόνο να μην υπονομεύουμε τον εμβολιασμό, όπως έγινε, αλλά να εξηγήσουμε –χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να χαρακτηρίζουμε και χωρίς να γινόμαστε είρωνες– ότι είναι ένα δώρο της επιστήμης», συνέχισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε επίσης για την διάσταση του επιστημονικού επιτεύγματος, το κίνημα των αντιεμβολιαστών και τη συγκροτημένη προσπάθεια που χρειάζεται για να πειστούν όλοι οι πολίτες για τη σημασία του εμβολιασμού.

«Μιλάμε για ένα επιστημονικό επίτευγμα αντίστοιχο με του Apollo 11, όταν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969» είπε και συνέχισε:

«Αυτό το δώρο της επιστήμης – δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε της ΝΔ, ούτε του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλων μας. Και επειδή υπάρχει ένα κίνημα, το βλέπετε και στο διαδίκτυο, με αρνητές του εμβολιασμού, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια συγκροτημένη, ψύχραιμη, νηφάλια, προσπάθεια να πείσουμε για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους μας. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να προσβάλλουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε κατηγορήσει το Σάββατο -μέσω ανάρτησης στο Facebook- τον Κώστα Μπακογιάννη ότι λέει ψέματα πως εμβολιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που ανάρτησε ο δήμαρχος Αθηναίων από τη στιγμή του εμβολιασμού του. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Μην τηλεφωνείτε άλλο, έχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί».

Οι αντιδράσεις για την ανάρτησή της ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να την κατεβάσει μετά από λίγη ώρα. Σήμερα, επανήλθε στο θέμα και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον δήμαρχο Αθηναίων, με νέα της ανάρτηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα