Κ. Μητσοτάκης: Θα ανοίξει η πλατφόρμα για ηλικίες 12 -15, δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Συγκεκριμένα είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω.

Παράλληλα επανέλαβε οτι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών ενω ξεκαθάρισε οτι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να ειναι υποχρεωτικός.

Ανοιχτά σχολεία

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να προκαλεί έντονο προβληματισμό, η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο να γίνει με ασφαλή τα σχολεία ανοιχτά.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, είχε ήδη γίνει γνωστό, ότι μετά την έγκριση του εμβολισμού για τους έφηβους, 15 έως 17 ετών, και το άνοιγμα της πλατφόρμας, έθεσε και το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών 12-15 ετών.

Γερμανία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή, ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων άνω των 12 ετών στη Γερμανία, με το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας να ανοίγει την αυλαία.

Σύμφωνα με τον γερμανικό δίκτυο «n-tv», συνολικά 23 κέντρα εμβολιασμού του γερμανικού κρατιδίου συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού της ηλικιακής αυτής κατηγορίας.

Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει διαθέσει 27.000 δόσεις του ενέσιμου σκευάσματος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech. Η προϋπόθεση για τον εμβολιασμό τους είναι ότι οι γονείς πρέπει να συναινούν και να είναι παρόντες στον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα