Κ. Μητσοτάκης: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για καρκίνο του μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαουδική Αραβία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη μνήμη της, θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά», το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Με αυτό το τρόπο όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, η πολιτεία θα τιμήσει το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς της.

«Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές, πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ριαντ μόλις έφθασε η τραγική είδηση του θανάτου της, την αποχαιρέτησε με στίχους του αγαπημένου της ποιητή Οδυσσέα Ελύτη λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα θάρρους.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» είχε προσθέσει, κηρύσσοντας ημέρα εθνικού πένθους την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Την Τετάρτη η κηδεία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στο Α’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα