

Σε σύνδεση από το ertnews.gr μεταδόθηκε η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ για το Ουκρανικό.
«Κοινός τόπος των σημερινών συζητήσεων είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Όπως είναι γνωστό η Ουκρανία επί της αρχής έχει αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση για μία κατάπαυση του πυρός 30 ημερών την οποία όμως δυστυχώς ακόμα η Ρωσία δεν έχει αποδεχθεί. Κατά συνέπεια όλες οι πιέσεις αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν προς την Ρωσία ώστε να μη συνεχιστούν αυτές οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά τις Ουκρανίας, ιδίως κατά κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την αρχική κατάπαυση του πυρός», συνέχισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε: «Συζητήθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειες τις οποίες ενδεχομένως άλλες χώρες μπορούν να παρέχουν προς την Ουκρανία.
Κοινός τόπος και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η ισχυρότερη εγγύηση ασφαλείας της Ουκρανίας είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της ίδιας της Ουκρανίας και πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν όλες οι δυνάμεις οι οποίες συμμετείχαν στην σημερινή διάσκεψη».
Σχετικά Νέα
Φοιτητικές εκλογές 2025: «Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων καθαρά πρώτη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ»
Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κινείται σε ποσοστά της τάξης.
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι υπουργικές τροπολογίες
Με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ ψηφίσθηκε επί της Αρχής και στο σύνολό.
Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εταιρείες offshore: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Κατηγορηματική διάψευση για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη τροπολογία για.
Ελληνική Λύση: Θολά σημεία στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση «κατά παραγγελία» υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από ζευγάρια ομοφυλοφίλων
Η Ελληνική Λύση σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης,.