

Συνάντηση με τον Υπουργό ‘Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον Υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belharra.
Σε πλήρη εξέλιξη η ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας «Belharra» (pics)
Την εξέλιξη στη ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra» κλάσεως «Κίμων» παρουσιάζουν με ανάρτησή τους τα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας.
Στις δύο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter, παρουσιάζονται το κατάστρωμα της φρεγάτας καθώς και το πτερύγιο της.
Τον περασμένο Δεκέμβριο η Naval Group είχε ανακοινώσει σημαντική πρόοδο στη ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra». Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση πέντε προεξοπλισμένοι τομείς, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «Κίμων», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτηση τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.
«Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Gilles Langlois, διευθυντής του προγράμματος των φρεγατών FDI.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.