Κ. Μητσοτάκης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα στην Υγεία – Δρομολογούμε ανάλογες επενδύσεις

Στη σημασία των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης και στον χώρο της Υγείας στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο συνέδριο «ygeiamou 2024 – Το Σύστημα Υγείας και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος».

«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα κι είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδίως στην Υγεία και στην ψηφιακή Υγεία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη:
«Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τη συζήτηση. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως το σύστημα Υγείας στη χώρα έχει χρόνιες παθογένειες που πρέπει να διορθώσουμε. Είναι καλό να συζητάμε το πώς η ΤΝ θα μας βοηθήσει στον καρκίνο και την έρευνα αλλά έχουμε δρομολογήσει ένα σχέδιο ανάταξης του συστήματος Υγείας, δαπανώντας σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να βελτιώσουμε υποδομές και να διορθώσουμε ελλείψεις που αφορούν το προσωπικό.

Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα κι είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδίως στην Υγεία και στην ψηφιακή Υγεία. Έχουμε δρομολογήσει διάφορες αλλαγές διαφυλάσσοντας τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών. Έχουμε υποχρέωση να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος. Είναι σημαντικό να παρέχουμε ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας.

Έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τεχνητή Νοημοσύνη χωρίς δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτά πρέπει να είναι ανώνυμα. Ξεκινώντας από το Myhealthapp μέχρι τον ολοκληρωμένο ιατρικό φάκελο.

Έχουμε εφαρμογές κι είναι χρέος να έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε κι είναι ένα μεγάλο έργο που γίνεται. Πρέπει να φύγουμε από το χαρτί και να πάμε στην ψηφιακή εποχή.

Η ψηφιακή πληροφορία έχει μεγάλη σημασία για εμάς αλλά με συναρπάζει το επόμενο βήμα. Π.χ. Πως θα μας βοηθήσει στη φαρμακευτική για παράδειγμα και στα διαγνωστικά για παράδειγμα. Όμως, η δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε πολλά δεδομένα, είναι μια από τις πολλές επαναστάσεις που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα