Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει κάνει βήματα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης

Το μήνυμα ότι κάθε ψήφος μετράει στις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ερέτρια, ξεκινώντας τη δεύτερη περιοδεία του στην Εύβοια, την οποία είχε επισκεφθεί και πριν τις ευρωεκλογές, και θέτοντας εκ νέου το στόχο της αυτοδυναμίας και το δίλημμα της κάλπης.

“Δεν θα επιστρέψω σε κανένα να προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα” τόνισε προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση ο κ.Μητσοτάκης. Επισήμανε ότι το να γίνονται εκλογές στις 7 Ιουλίου δεν είναι απλό, επομένως η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος δεν γίνεται δεκτή.

“Κάθε ψήφος μετράει και μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της ισχυρής εντολής που διεκδικώ και μεταξύ της νέας περιπέτειας για τη χώρα” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι εάν δε σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο και κάλεσε άπαντες να αναλογιστούν τι αστάθεια θα δημιουργηθεί στην οικονομία.

Επανέλαβε επίσης ότι θέλει να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και επισήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις, στην οικονομία και στα εθνικά μέτωπα, επομένως τόνισε ότι είναι σημαντικό ο επόμενος πρωθυπουργός να λάβει ισχυρή εντολή για να αλλάξει τη χώρα. “Όλοι θα διεκδικήσουμε και την τελευταία ψήφο που είναι διεκδικισιμη και να βρείτε όσους συμπολίτες μας γνωρίζετε και να τους πείσετε ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζωη μας καλύτερη” είπε ο κ.Μητσοτάκης καλώντας σε εγρήγορση τα στελέχη της ΝΔ.

“Θέλω να αξιοποιήσουμε τις μέρες που έμειναν για να μεταφέρουμε σε κάθε γωνία το μεγάλο μήνυμα της ισχυρής ανάπτυξης για αυτοδύναμη Ελλάδα. Χωρίς ισχυρή ανάπτυξη δεν θα βελτιωθεί η ζωη των πολιτών. Το μόνο κόμμα που μπορεί να το εγγυηθεί είναι η ΝΔ”, δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης. Ανέφερε μάλιστα ότι σε συνέντευξη του που θα προβληθεί απόψε τα μεσάνυχτα στον Ant1, ερωτήθηκε εάν κρατά κάτι θετικό από την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ότι γκρεμίστηκαν οι μύθοι της ψεύτικης ευημερίας της πολιτικής με ανέξοδες υποσχέσεις.

“Η ΝΔ έχει κάνει πολλά βήματα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις αιχμές που είχε αφήσει ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έμεινε εκτός γαλάζιων ψηφοδελτίων. “Όταν περνάμε αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια πάντα υπάρχουν παράπονα. Όμως διαλέξαμε τους καλύτερους” είπε ο κ.Μητσοτάκης και εξέφρασε το στόχο στις εθνικές εκλογές να γίνει η μεγάλη υπέρβαση, υπενθυμίζοντας ότι “είμαστε πρώτο κόμμα στην Εύβοια στις ευρωεκλογές, θέλω περίσσευμα στις εθνικές”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαρκόπουλος την περασμένη Παρασκευή είχε δώσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για το κόψιμο του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκφράζοντας την οργή του γιατί όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης δεν τον πήρε ένα τηλέφωνο πριν τον αφήσει εκτός, αφήνοντας αιχμές κατά του βουλευτή Ευβοίας Σίμου Κεδίκογλου και δηλώνοντας μεν ότι παραμένει στη ΝΔ, αλλά ότι αποδεσμεύει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ό,τι θέλουν.

“Θα πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα από την πρώτη ημέρα”
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του.

“Από την πρώτη μέρα θα πιάσουμε τον ταύρο από τα κερατά, η Βουλή θα είναι ανοικτή και τον Αύγουστο” δήλωσε. Ανέφερε ότι ένα απο τα πρώτα πράγματα που θα καταργήσει θα είναι το άσυλο.

Κλείνοντας κάλεσε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποδεχθούν αυτούς που δεν ψήφισαν ποτε ΝΔ και τώρα τη στηρίζουν, αυτούς “που έφυγαν και γύρισαν στο σπιτι τους” και ευχαρίστησε τους “παραδοσιακούς υποστηρικτές, αυτούς που δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ”, δηλώνοντας: “Στις 7 Ιουλίου θέλω να γιορτάσω δίπλα και τη γιορτή μου και τη γιορτή της φωτεινής Ελλάδας που ανατέλλει και θα μας γεμίσει αισιοδοξία. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τα όνειρα που έχουμε για μια ολόκληρη ζωη.”

Σχετικά Νέα