Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της

Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015, σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιo. Δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα ανέταξε την οικονομία και θύμισε το δημοψήφισμα του 2015 που όπως είπε οδήγησε σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Κάνοντας αναφορά στη συμπεριφορά της Τουρκίας επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας.και σημείωσε ότι οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, όχι με νταηλίκια.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέες προκλήσεις για την Ευρώπη και θύμισε το δημοψήφισμα του 2015 που όπως είπε οδήγησε σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015 και πρόσθεσε πως ποιος θα πίστευε πριν 10 χρόνια ότι η Ελλάδα θα είχε την τρίτη ισχυρότερη ανάπτυξη σήμερα.

Δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα ανέταξε την οικονομία και όπως ανέφερε η χώρα είναι έτοιμη εντός του 2023 να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προσπάθησε κάθε κρίση να τη μετατρέψει σε ευκαιρία και επισήμανε πως αν υπάρχει ένα παράδειγμα αντιστροφής μιας κρίσης σε κινητήριο μοχλό ήταν η πανδημία καθώς αποτέλεσε εφαλτήριο για τη θεμελίωση ενός νέου ΕΣΥ.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι κυβερνητικές επιλογές συντείνουν στη δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Έκανε λόγο για απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Οι αποκαλούμενες ίσες αποστάσεις οδηγούν στο κενό» ανέφερε στη συνέχεια.

Όπως είπε οφείλουμε στην Ουκρανία να αποτρέψουμε κάθε τετελεσμένο που μπορεί αύριο να μιμηθούν αύριο άλλοι επίδοξοι ταραχοποιοί.

Κάνοντας αναφορά στη συμπεριφορά της Τουρκίας επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας.και σημείωσε ότι οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, όχι με νταηλίκια.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής ακεραιότητας», ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που εισηγήθηκε ένα κοινό ενεργειακό σχέδιο.

Περνώντας στο μεταναστευτικό ανέφερε πως μόνο τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα διέσωσε στο Αιγαίο 6.000 ναυαγούς προερχόμενους από την Τουρκία, επισημαίνοντας πως η πίεση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα