Κ. Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν έθεσε στο ΝΑΤΟ κανένα θέμα εις βάρος της Ελλάδας

Σημαντικό ότι επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση των μελών της Συμμαχίας στις έννοιες της εδαφικής ακεραιότητας και του Διεθνούς Δικαίου τόνισε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος ήταν εξαιρετικά σημαντική γιατί εγκρίθηκε η διεύρυνσή της και τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν γρήγορα και ανώδυνα.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή στάσης του Ταγίπ Ερντογάν, το γεγονός δηλαδή ότι προηγούμενο διάστημα απειλούσε συνεχώς αλλά στο ΝΑΤΟ δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά και το Αιγαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εξήγησε ως εξής: «Πολλά απ’όσα λέγονται έχουν αποδεκτές το εσωτερικό ακροατήριο. Θα εξακολουθώ να επιμένω ότι η πόρτα της Ελλάδος σε έναν διάλογο εντός του πλαισίου είναι ανοιχτή. Εκτιμώ ότι τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν είναι σαφή. Όλη η προσήλωση της Συμμαχίας έχει στραφεί στη στήριξη της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καμία ανοχή για άλλα ενδεχόμενα προβλήματα ούτε μπορεί να είναι η Συμμαχία πεδίο επίλυσης διμερών διαφορών».

Στο ερώτημα αν θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι απάντησε ως εξής: «Το Μητσοτάκης γιοκ το άκουσα στο παρελθόν, το άκουσα και με άλλα λόγια. Πρέπει να συναντιόμαστε, πρέπει να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση πολιτισμένα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Κατέστη σαφές σε όλους ότι η προσήλωση όλων στο ΝΑΤΟ είναι στην Ουκρανία. Καμία πολυτέλεια για άλλη συζήτηση και αποσταθεροποίηση σε άλλο μέρος της Ουκρανίας. Στο πεδίο δεν θα έλθουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα