Κ. Μητσοτάκης για Λ. Αυγενάκη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Με ειδική αναφορά στο μέτωπο της ακρίβειας, αλλά και με μηνύματα, χωρίς να τον κατονομάζει, για το πρωτοφανές περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη συνδύασε ο πρωθυπουργός την τοποθέτησή του στην πρώτη, μετά την ευρωκάλπη, συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών. Νομίζω ότι τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, οι οποίες προβάλουν μια εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μια διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν ένας πολίτης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβερνητική στρατηγική εισέρχεται σε ένα momentum, με επίκεντρο τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

“Ξεκινάμε από το ζήτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία που δείχνουν αλλά και πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ. Είναι μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα