Κ. Μητσοτάκης : Ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Άγκυρα αν συνεχιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να εκθέσει στην κ. Μέρκελ τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Αγκυρα εάν συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος και στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

«Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υποστήριξη στον Μάνφρεντ Βέμπερ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξε ο ίδιος προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Σχετικά Νέα