Κ. Μητσοτάκης: Ελπίζω σύντομα στην επενδυτική βαθμίδα – Νικήσαμε τον λαϊκισμό

Την προσήλωση της κυβέρνησης στο στόχο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών και στήριξη του μεσαίου εισοδήματος, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εκλογές και στη νίκη της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι σημαντικό που νικήσαμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση».

«Χαίρομαι για την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας και περιμένουμε και θέλουμε περισσότερη για να κάνουμε την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Προτεραιότητα μας είναι η αύξηση των μισθών, όμως πρέπει να στηρίξουμε το μεσαίο εισόδημα, χωρίς να εκτροχιαστεί η οικονομία μας. Ελπίζουμε να πετύχουμε σύντομα την επενδυτική βαθμίδα»

Δείτε τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο CNN

Για το μεταναστευτικό: «Εμείς κάνουμε push forward, η Τουρκία κάνει pushbacks»
Σε ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ για το μεταναστευτικό και το ζήτημα των επαναπροωθήσεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το μεταναστευτικό. Σχετικά με αυτό το 75% των παράνομων μεταναστών έρχονταν μέσω Ελλάδας. Στηρίζουμε μια σκληρή αλλά αποτελεσματική πολιτική. Έχουμε λιγότερους μετανάστες και τους στεγάζουμε σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, επίσης έχουμε ξεκαθαρίσει στην ΕΕ πως χρειαζόμαστε φύλαξη των συνόρων μας. Πολλές φορές έχω κάνει τη διάκριση στα pushbacks, δηλαδή να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να τους επιστρέφουν. Εμείς κάνουμε push forward, η Τουρκία κάνει pushbacks».

«Να διατηρήσουμε το καλό μομέντουμ με την Τουρκία»
«Πρώτα από όλα ήμασταν οι πρώτοι που στείλαμε ομάδες διάσωσης. Θέλουμε να διατηρήσουμε το καλό μομέντουμ των σεισμών. Όποιος και να εκλεγεί στην Τουρκία, η εξωτερική πολιτική δεν αλλάζει. Από την άλλη, θα τείνω χείρα φιλίας ιδίως για την ΑΟΖ στην Ανατ. Μεσόγειο. Θέλω καλές σχέσεις αλλά και χρήση του Διεθνούς Δικαίου για τις διαφορές μας».

«Έχω την υποχρέωση να διαφυλάξω τα σύνορα μας και το 2020 ο Ερντογάν προσπάθησε να εργαλειοποιήσει χιλιάδες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ξέρουμε πως ζούμε σε ένα περιβάλλον που δεν θα ήθελα να ξαναβρεθούμε και η ΕΕ το ξέρει και προσπαθούμε να συνεργαστούμε στο να στέλνουμε πίσω όσους έρχονται παράνομα. Θέλουμε εργάτες γης και θέλουμε κόσμο να έρθει να εργαστεί νόμιμα».

«Νικήσαμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση»
«Πραγματικά, θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, να μειώσουμε τις ανισότητες και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να απαλύνουμε τις δύσκολες στιγμές που έζησε ο κόσμος. Διευκολύναμε τη διάδραση κράτους πολίτη και είναι προτεραιότητα μου να το βελτιώσουμε. Νικήσαμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση και αυτό είναι το σημαντικό των εκλογών. Όχι μόνο πήραμε εμείς μεγάλο ποσοστό αλλά μειώθηκε και αυτό της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα