Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο – Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

Στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, στην οικονομία, αλλά και σε κινήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και στα εθνικά θέματα και τον πατριωτισμό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη.

«Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον όλων μας είπε», μιλώντας σε πολίτες στην Κατερίνη. ο πρωθυπουργός. Από την πρωτεύουσα της Πιερίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές γιατί είμαστε όλοι Ευρώπη και αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε το αποτύπωμά της παντού. Η ΝΔ είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και της προσέφερε αυτός το ασφαλές λιμάνι που μας κράτησε όρθιους στα χρόνια της κρίσης.

Αναφερόμενος στο σήμερα και τις προκλήσεις που υπάρχουν με τα μέτωπα του πολέμου ανοικτά και με κρίσεις στην ενέργεια και στην υγεία, η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική. Θα ψηφίσουμε για το τι θα γίνει τα επόμενα 5 χρόνια είπε και θα κεφαλαιοποιήσουμε τα προηγούμενα πέντε όπου η Ελλάδα αναβαθμίστηκε και από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης έγινε πρωταγωνίστρια και συμμετέχουσα σε σημαντικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον αγροτικό τομέα λέγοντας ότι μια ισχυρή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί την ΚΑΠ και θα αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως η κλματική αλλαγή. Μόνο μια ισχυρή ΝΔ θα μπορέσει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας μας, σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι μέσα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης τα χρήματα που φτάνουν στην χώρα μας για υποδομές πιάνουν τόπο. Αύριο θα παρουσιάσουμε από την Ημαθία το ψηφιακό φροντιστήριο και αυτό θα γίνει με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ίδιο και οι διαδραστικοί πίνακες. Οι προληπτικές εξετάσεις, το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τις γυναίκες.

Θα κινητοποιήσουμε την Ευρώπη και για ζητήματα για την ακρίβεια. Αύριο θα στείλω επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν να αναδείξω ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους και έχει να κάνει με τις τιμές των προϊόντων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και έχω ένα ερώτημα: αν έχουμε ενιαία αγορά γιατί ανεχόμαστε διαφοροποιήσεις τιμών στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά; Θα ζητήσω ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές που μπορεί να εκμεταλλεύονται την παρουσία τους σε άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και για τον φράχτη στον Έβρο ενώ για την άμυνα τόνισε ότι με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης πρέπει να αναλάβουμε εμείς ευθύνη και εμείς ως Ελλάδα έχουμε ενισχύσει τις Ένοπλες δυνάμεις που η χώρα μας είναι πανίσχυρη αμυντικά αλλά θα είμασταν ακόμα πιο ισχυροί με ευρωπαϊκούς πόρους για μια ασπίδα αεράμυνας πάνω από την Ευρώπη και εχω καταθέσει ήδη αυτή την πρόταση.

«Γι αυτό οι ευρωεκλογές δεν είναι μια αφηρημένη διαδικασία. Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μιλάει γι αυτά. Κανείς άλλος δεν εχουν αποψη, δεν έχουν σχέδιο δεν έχουν κύρος, δεν έχουν τίποτα.»

Και σε συνέχισε ότι σε αυτούς που μας ασκούν κριτικοί γιατί δεν είμαστε λέει αρκετά πατριώτες και αρκετά χριστιανοί θα πω στους δεύτερους απλά ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και σε κανένα κόμμα. Σε όλους αυτούς απάντησε λιτά αλλά αυστηρά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Σε αυτούς που ενίσχυσαν την άμυνα και το κύρος της χώρας σε αυτούς που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με νέα αυτοπεποίθηση, σε αυτούς που γνωρίζουν ότι διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και κορώνες αλλά με διαπραγματεύσεις.

Σε όσους ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ τους κάλεσε να δουν αν δικαίωσαν τις προσδοκίες τους ή αν απλά ήταν μια φωτοβολίδα, ένα πυροτέχνημα και ουσιαστικά σας εξαπάτησαν και να αναλογιστούν ότι η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια της χώρας είναι η ΝΔ.

Σε όσους δυσαρεστήθηκαν από κάποιες επιλογές της ΝΔ είπε: δείτε την μεγάλη εικόνα. Αφήστε στην άκρη τις όποιες επιμέρους δυσαρέσκειες και δείτε το ζητούμενο των ευρωεκλογών. Όταν τα πράγματα μπουν στην σωστή τους θέση η ΝΔ θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της. Οι ευρωεκλογές έχουν και θετικό πρόσημο.

Αυτή η ψήφος είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης αλλά και ένα γραμμάτιο ευθύνης, είπε και η αντιπολίτευση μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Δεν έχουν να πουν τίποτα και θέλουν μια αδύναμη ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα