Κ. Μητσοτάκης: Αυτόνομο νομοσχέδιο στη Βουλή η ψήφος των ομογενών

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από την διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία προειδοποιώντας όμως πως ο λαϊκισμός, όταν ξεπεράσει την αμηχανία του, θα αντεπιτεθεί.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε ως μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων την επίλυση του ζητήματος της ψήφου των ελλήνων ομογενών και της δυνατότητας να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία από τον τόπο καταγωγής τους.

Ο ίδιος άλλωστε έχει αναφερθεί στο θέμα κατ επανάληψη τόσο την περίοδο των εκλογών όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει να γίνει πράξει και μάλιστα σύντομα η συγκεκριμένη δέσμευσή του. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που διαχωρίζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα προωθηθεί από την διαδικασία της ψήφου των ομογενών μας.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο άνοιγμα που επιχειρείται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινωνία, επαναλαμβάνοντας και τη φράση πως στόχος είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Επισήμανε δε πως η ΝΔ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες.

«Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης και απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα κυβέρνηση με επιφύλαξη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στόχος είναι με το έργο που θα γίνει να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.

Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο του κόμματος μιλώντας για νέα καθήκοντα που δημιουργεί στον κομματικό μηχανισμό η νέα συγκυρία. Μάλιστα υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση χωρίς όμως οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ να απορροφηθούν από αυτήν.

«Οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές», είπε.

Πρωτοβουλίες ενόψει 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα, στο πλαίσιο και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο.

“Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση στον 21ο αιώνα”, είπε και επέστησε την προσοχή στα στελέχη του, λέγοντας πως παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα.

Πανεπιστημιακό άσυλο

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναφέρθηκε στις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, στα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που ήδη ψηφίσθηκαν και στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται. Έμφαση έδωσε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου τονίζοντας πως με τη ρύθμιση που προωθείται με στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς που τους ανήκους, στους φοιτητές και τους καθηγητές»

Σημείωσε δε ότι θα μπει τέλος στην παρανομία εντός των πανεπιστημιακών χώρων καθώς και στην χρήση τους από ομάδες που τα χρησιμοποιούν είτε ως χώρους παρεμπορίου είτε ως ορμητήρια για έκνομες πράξεις.

Ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί

“Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι΄αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά.

Ο Γ. Στεργίου προτείνεται για νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής

Την έναρξη των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής κήρυξε ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον Πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης προχώρησε σε απολογισμό της πολύ επιτυχημένης θητείας του, η οποία σφραγίστηκε από την τριπλή νίκη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται η εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία έχει προταθεί ο μέχρι σήμερα Γραμματέας Προγράμματος, κ. Γιώργος Στεργίου.

Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς.

Παράλληλα, εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης θα ανακοινωθεί ότι:

-Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γαϊτάνης.

-Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η κ. Έλενα Σώκου.

-Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κ. Νίκος Ρωμανός.

Σχετικά Νέα