Κ. Μητσοτάκης: Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις

“Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις”. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ξεκάθαρα το διακύβευμα της κάλπης της 26ης Μαΐου, καλώντας τους πολίτες να δείξουν, μέσα από την ψήφο τους, τον δρόμο της πολιτικής αλλαγής.

“Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει πειράματα με κόμματα μίας χρήσης. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την προκοπή ή την καθήλωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα; Θέλουμε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή ή τέλμα και στασιμότητα; Σε αυτήν την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος. Δεν έχει θέση ψήφος που θα πάει σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη ημέρα. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ή με τη ΝΔ ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας; Όλη η Ελλάδα έχει μιλήσει. Είναι με τη Νέα Δημοκρατία. Αποφασίζουμε την Κυριακή και με τη λογική και με την καρδιά. Στηρίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που έδειξε την οδό της ενότητας, κόντρα στην πόλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους. Είμαστε με όλους τους Έλληνες. Και δουλειά μου είναι να ενώσω ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Έλληνες λένε με μία φωνή ως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα. Και στις 26 Μαΐου κάνουμε το μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή. Πάντα μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αλήθεια αξίζουν οι πολίτες, μετά από τέσσερα χρόνια ψέματος. Χαμηλότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, ασφάλεια για όλους. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Σε έξι ημέρες έχουμε εκλογές. Κι αυτή η αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Το βάρος της είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος που έχουν συνήθως οι ευρωεκλογές. Μετά από τέσσερα χρόνια οι Έλληνες θα μιλήσουν. Και θα απαντήσουν στα ψέματα, στους φόρους, στον διχασμό, στην εθνική ταπείνωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στραμμένο στην προσέλκυση επενδύσεων, διεμήνυσε ότι θα εργαστεί, για να σαρώσει όλα τα εμπόδια που τις κρατούν πίσω.

“Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς. Θα προσλάβουμε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, για να στηρίξουμε την Υγεία. Το δικό μου σχέδιο είναι και ένα σχέδιο για ασφάλεια παντού. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα Πανεπιστήμια. Το άσυλο θα καταργηθεί και τα Πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους καθηγητές. Και οι γειτονιές θα απαλλαγούν από το έγκλημα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής. Κάποιοι βαφτίζουν ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως 13η σύνταξη. Μόνο 13η σύνταξη δεν ήταν. Ένα κουτσουρεμένο επίδομα. Καλοδεχούμενο. Αλλά όχι 13η σύνταξη. Δώστε στον κ. Τσίπρα την απάντηση στην κάλπη της Κυριακής”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

capital.gr

Σχετικά Νέα