

Αν κάποιος αρνείται να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή το στο υπουργείο Παιδείας. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συζητήσαμε την πορεία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και νομίζω ότι εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς ότι είναι μια καινούργια διαδικασία, η οποία ακόμα δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και εδώ θέλω να είμαι πολύ σαφής, ειδικά για την κατηγορία εκείνων των εκπαιδευτικών που αρνούνται επί της αρχής να αξιολογηθούν. Η θέση μας εδώ με ξεκάθαρη και κατεύθυνση που έχω δώσει το Υπουργείο πολύ σαφής: Αν κάποιος αρνείται επί της αρχής να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης».
Ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο ανέφερε ότι εξετάζονται προτάσεις για μια λελογισμένη μείωση της ύλης. « Πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο και το συζητήσαμε με την Υπουργό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ύλης. Και με ικανοποίηση άκουσα ότι εξετάζονται προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για μια λελογισμένη μείωση της ύλης, έτσι ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μηταοτάκης είπε ότι στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης συζητήθηκε «ένα ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι απασχολεί όλους τους γονείς αλλά και όλα τα παιδιά που έχει να κάνει με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά ενδεχομένως σε μια νεότερη ηλικία. Στην τρίτη γυμνασίου ίσως είναι η κατάλληλη εκείνη τη στιγμή να εντοπίσουμε τις κλίσεις τους, τις δεξιότητές τους και τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να τους κατευθύνουμε ως προς το ακαδημαϊκό αλλά και το επαγγελματικό τους μέλλον».
Σχετικά Νέα
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Έφτασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, έφτασε.
Π. Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση αντί να καταθέτει προτάσεις κοστολογημένες, επιμένει στη μίζερη κριτική και στα ψέματα
«Αντί να καταθέτουν προτάσεις κοστολογημένες, επιμένουν στη μίζερη κριτική και στα ψέματα. Δεν έμαθαν.
Σκέρτσος: Πιστεύουμε και στις μεταρρυθμίσεις και στην κρατική στήριξη όπου χρειάζεται
«Το απλοϊκό δίπολο “μεταρρυθμίσεις ή επιδόματα” δεν είναι παρά ένα ψευτοδίλημμα για όσους αντιλαμβάνονται.
Παπασταύρου: Η τιμή του ρεύματος είναι «αγκάθι» για κάθε οικογένεια και επιχείρηση
Για την επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος.