Κ. Μητσοτάκης από Κόρινθο: Αξιος νέος περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πτωχός

Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό. Θέλω και πάλι να επαναλάβω ότι θα έχετε την επόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη Κυριακή έναν άξιο περιφερειάρχη.

Θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε, έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα μια εκλογική νίκη στο σερί μας, το οποίο δεν θα διακοπεί. Θα συνεχιστεί και στις περιφερειακές εκλογές. Σας παρακαλώ να υποδεχτούμε όλοι μαζί τον επόμενο περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Πτωχός: Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας

«Σχεδιάζουμε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, με ραχοκοκαλιά το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και όλες τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί δημιουργούμε ενιαία ταυτότητα για την Περιφέρειά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο πενταετές σχέδιο προώθησης branding για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας», σημείωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

«Καταβάλλουμε προκαταβολικά όλες τις επιδοτήσεις στα πρότυπα προγραμμάτων Ευρωπαϊκή Ένωσης. Έτσι θα δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας. Έτσι θα δημιουργήσουμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Έτσι θα κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ. Έτσι θα πάει η Πελοπόννησος μπροστά και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μαζί εκσυγχρονιζόμαστε. Ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις εντάσσουμε όλες στο gov.gr και καταργούμε τα ανταποδοτικά τέλη όπου αυτό είναι εφικτό. Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και επενδύουμε στην τεχνολογία. Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Αναβαθμίζουμε τις τηλεπικοινωνίες παντού, με ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και των δικτύων», υπογράμμισε ο κ. Πτωχός.

«Μαζί προνοούμε και εκπονούμε νέο σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων. Στόχος μας μέχρι το 2028 να μη χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού. Μαζί προετοιμαζόμαστε, γιατί η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Θέτουμε σε λειτουργία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, ένα έργο που ήδη βρίσκεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης. Ιδρύουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή και των 26 Δήμων μας, στα πρότυπα του ΣΠΑΥ της Αττικής Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα “Πελοπόννησος Net Zero 2040”», συνέχισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η πολιτεία θα στηρίξει τους παραγωγούς – Ταχύτατη εκταμίευση αποζημιώσεων

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αμπελώνα στο χωριό Κρυονέρι, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και αναφέρθηκε στις πρόνοιες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των πληγέντων παραγωγών:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάστηκαν για ακόμα μία χρονιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ως προς τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ταχύτατη εκταμίευση των σχετικών αποζημιώσεων».

«Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν, και θα καταβληθούν επειδή η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΛΓΑ πέρα και πάνω από τις δικές του οικονομικές δυνατότητες. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πήγαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε πώς συνδέεται η απόδοση της οικονομίας, η επενδυτική βαθμίδα την οποία ακούτε και λέτε τώρα “πολύ ωραία, εμένα τι διαφορά κάνει αυτό στη δική μου καθημερινότητα;”. Η διαφορά που κάνει είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει σήμερα τη δυνατότητα, τις δημοσιονομικές αντοχές, να στηρίζει τον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορούμε να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσαρμογής της αγροτικής δραστηριότητας στις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. «Κάτι έχει αλλάξει στο κλίμα. Και αυτό που έχει αλλάξει πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης και πρέπει να είναι αντικείμενο και ενδεχομένως πιο δραστικών παρεμβάσεων, που φτάνουν μέχρι και τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών για να μπορούν οι ειδικοί να μας υποδείξουν, στις νέες κλιματολογικές συνθήκες, ποιες είναι εκείνες οι παραγωγές οι οποίες θα ευδοκιμούν και θα σας δώσουν το καλύτερο δυνατό εισόδημα», είπε.

«Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στον πρωτογενή τομέα, πιστεύει στη δύναμη του Έλληνα αγρότη, πιστεύει κυρίως στα νέα παιδιά που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους, στη γη τους να καλλιεργούν, να παράγουν τα εξαιρετικά προϊόντα τα οποία πάντα παρήγαγε η κορινθιακή γη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Πολλά απ’ αυτά είναι ίδια, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, τόσο για την άρδευση, όσο και για την ύδρευση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν σε όλους τους Δήμους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται να φτάσουμε σ’ ένα σημείο που δεν θα χάνεται ούτε σταγόνα βρόχινου νερού», πρόσθεσε ο Δημήτρης Πτωχός.

«Στο μοντέλο μας, σίγουρα, ο πρωτογενής τομέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνέργειες και προστιθέμενη αξία και με άλλους τομείς, στους οποίους η Πελοπόννησος έχει πολλά να δώσει, όπως είναι ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο έχουμε», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στη στήριξη που έχει διασφαλίσει η κυβέρνηση για τον ΕΛΓΑ στάθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος.

«Αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας οφείλεται στο ότι ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του, στήριξαν τον ΕΛΓΑ καθοριστικά. Ενισχύθηκε ο οργανισμός -νόμιμα θα τονίσω, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς- με 400 εκατομμύρια και μπορέσαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις 1,1 δισ. ευρώ», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα