

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό που παραμένει πολύ υψηλός, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο guidance της τράπεζας.
“Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά με σταθερό ρυθμό για να φτάσουν σε επίπεδα που είναι επαρκώς περιοριστικά και να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί”, είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της, όπως μεταδίδει το Reuters.
“Με άλλα λόγια, θα παραμείνουμε στην πορεία μας για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας”, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Περίπου 70 παλαιστίνιοι πρόσφυγες ανάμεσα στα θύματα του σεισμού
Πριν από 12 χρόνια, ο Άμπντελ-Καρίμ Αμπού Τζάλουμ εγκατέλειψε το σπίτι του στη Λωρίδα.
Πορτογαλία: Τρία άρματα μάχης Leopard 2 θα παραδοθούν τον Μάρτιο στην Ουκρανία
Η πορτογαλική κυβέρνηση θα είναι τον Μάρτιο σε θέση να παραδώσει τρία άρματα μάχης.
Ολ. Σολτς: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για την στάση έναντι της Τουρκίας
Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «σε καταστροφές όπως αυτή, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και.
Β. Ζελένσκι στη Le Figaro: Εάν οι Ρώσοι καταλάβουν τη Μπαχμούτ θα θελήσουν να πάνε παραπέρα
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε.