Κ. Κυρανάκης: Υπάρχει προφορική συμφωνία με τους συμβολαιογράφους

Σε προφορική συμφωνία με τους συμβολαιογράφους προχώρησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, μετά τις αντιδράσεις για ψηφιοποίηση των αρχείων.

Ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι ήταν η έκτη συνάντηση που είχε με τους συμβολαιογράφους και τους πρότεινε, αφού έχουν προφορική συμφωνία, να πάνε και σε γραπτή, ωστόσο εκείνοι δεν του απάντησαν.

Σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης με εκπροσώπους Συμβολαιογραφικών Συλλόγων

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με εκπροσώπους Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Ειδικότερα, σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Αθήνας-Πειραιώς, Λάρισας, Κρήτης και Θράκης συγκαλείται για σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 09:00.

Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι παρόντες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας και υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να υπάρχει άμεση γνώση και αντίληψη των θέσεων και απόψεων των συμβολαιογράφων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν και θα εξεταστούν οι επιφυλάξεις των συμβολαιογράφων σχετικά με την ασφάλεια, τη δημοσιότητα και την έκφραση της πραγματικής βούλησής τους στις δικαιοπραξίες, σε σχέση με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε παρανόηση και να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

Όπως είναι γνωστό, οι συμβολαιογράφοι κατέρχονται σε αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020, οπότε έχει προσδιοριστεί η σύγκλιση της τακτικής συνέλευσής τους. Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη δημιουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα